Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Diğer Türkiye: 2 - Bulgaristan: 3, dünya kadınlar voleybol şampiyonası, filenin sultanları - Voleybol Haberleri

        Türkiye: 2 - Bulgaristan: 3

        Salon: Palatrieste

        Hakemler: Patricia Rolf (ABD), Akihiko Tano (Japonya)

        Türkiye: Gözde Sonsırma, Bahar Guidetti, Seda Tokatlıoğlu, Neriman Özsoy, Naz Akyol, Kübra Akman (Gizem Karadayı, Asuman Karakoyun, Güldeniz Paşaoğlu)

        Bulgaristan: Nikolova, Vasileva, Strashimira Filipova, Kitipova, Rabadzhieva, Dimitrova (Mariya Filipova, Nenova, Koleva)

        Setler: 25-20, 23-25, 18-25, 27-25, 12-15

        Süre: 126 dakika (23, 28, 27, 32, 16)

        İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye, Bulgaristan'a 3-2 yenildi.

        Mücadelenin ilk setine iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Ay-yıldızlılarda Kübra'nın aldığı sayılarla ilk teknik molayı Türkiye 8-6 önde geçti. Milliler savunmada zaman zaman basit hatalarla sıkıntı yaşasa da başarılı hücum organizasyonlarıyla ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Setin son bölümünde Seda ve Neriman'ın smaçlardan kazandırdığı sayılara Kübra'nın bloklardan kazandırdığı sayılar eklenince milliler ilk seti 25-20 aldı.

        İkinci setin ilk teknik molasına "Filenin Sultanları", Seda'nın etkili servisleri, Kübra'nın bloklardaki başarılı performansıyla 8-5 üstün girdi. Molanın ardından ay-yıldızlılar, hücumdaki başarılı performanslarını savunma organizasyonuna yansıtamayınca, ikinci teknik molaya Bulgaristan 16-15 önde girdi. İkinci setin son bölümünde Neriman'ın smaçlarıyla oyunda dengeyi kuran Türkiye, servis ve defanstaki basit hataları nedeniyle seti 25-23 kaybetti.

        Müsabakanın üçüncü setine Bulgar Milli Takım daha diri başladı. Bulgaristan Milli Takımı, bloklardaki iyi performansı sayesinde ilk teknik molayı 8-6 önde geçen taraf oldu. Bulgaristan'ın etkili hücumlarını bir ara karşılmakta güçlük çeken "Filenin Sultanları", Neriman'ın smaçlarıyla ikinci teknik molaya girilirken farkın açılmasına izin vermedi: 14-16 Setin son bölümüne girilirken ay-yıldızlılar, Bulgaristan'ın bloklarını geçmekte sıkıntı yaşadı. Sete tutunmak için Güldeniz'in çabası yeterli olmadı ve Vasileva'nın etkili smaçlarıyla Bulgaristan, üçüncü seti 25-18 kazandı.

        Dördüncü sette Seda, Asuman ve Bahar'ın performanslarıyla toparlanan milliler, ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Molanın ardından oyundaki kontrolünü iyi hücumlarla sürdüren A Milli Takım, ikinci teknik molayı da 16-13 önde geçti. Büyük çekişmeye sahne olan setin son bölümüne Türkiye 21-20 önde girdi. "Filenin Sultanları" bir ara 23-22 geriye düşmesine rağmen seti kaptan Gözde'nin de etkili oyunuyla 27-25 kazandı ve maçı final setine taşıdı.

        Setlerde durumun 2-2'ye gelmesiyle final setine taşınan karşılaşmanın bu bölümüne iki takım da karşılık sayılarla başladı. İyi savunma yapan Milli Takım, hücumda da Gözde ve Neriman'ın etkili smaçlarıyla teknik molaya 8-6 önde girdi. Ay-yıldızlılar, molanın ardından son bölümde Vasileva ve Nikolava'nın sayılarına engel olamadı ve 13-11 geriye düştü. Bulgaristan'ın etkili hücumlarına engel olamayan milliler, seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

        (A) Milli Takım, maçtan bir puanla ayrılırken, gruptaki puanını 4'e çıkardı. Milliler, gruptaki üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ