Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Alp Yalman, Alp Yalman başkan - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM / Burak ÖZDEMİR

        1990 ve 1996 yılları arasında Galatasaray'da başkanlık görevinde bulunmuş olan Alp Yalman, geçtiğimiz günlerde Sarı-Kırmızılı camianın seçim kararı alması üzerine tekrar aday olacağını resmen duyurdu.

        Birçok yayın organında Alp Yalman'ın seçildiği taktirde takımın başına tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli'yi getireceği yazılmaya başlamıştı. Konu ile ilgili olarak ulaştığımız Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Alp Yalman, "Ben böyle bir şey söylemedim" diyerek net bir yanıt verdi.

        Öte yandan Alp Yalman, Galatasaray taraftarının sevgilisi olan Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ı listesine alıp almayacağı konusunda ise "Şu an bu konuda bir şey söyleyemem. Liste ile ilgili bazı fikirlerim var. Ancak bunu şimdi açıklamayacağım" dedi.

        İLK ADAY YALMAN

        Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimi öncesi ilk aday belli oldu. Kulübün eski başkanlarından Alp Yalman, adaylığını açıkladı.

        Yalman'ın başkanlığa seçilmesi halinde takımın başına Mustafa Denizli'yi getireceği iddia ediliyor.

        ALP YALMAN KİMDİR?

        1940 doğumlu Alp Yalman, sarı-kırmızılı kulüpte 1990-1996 yılları arasında başkanlık görevini yürüttü. Galatasaray'ın yönetim kurulunda ilk defa 1973 yılında görev yapan Yalman, kulüpte çeşitli üst düzey görevler yürüttü. Yalman döneminde Galatasaray 2 lig şampiyonluğunun yanında bir Türkiye Kupası, bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü.

        ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI

        Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Alp Yalman, sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

        Alp Yalman, yaptığı yazılı açıklamada, ekibi ile Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun 18 Eylül 2014 tarihinde almış olduğu seçimli genel kurul kararına istinaden, Galatasaray Kulübü'nü yönetmeye talip olduklarını belirtti.

        Yalman açıklamasında "Bu görev Genel Kurul tarafından bizlere tevdi edildiği takdirde, ancak tüm Galatasaray camiası ile el ele, omuz omuza hep birlikte çalışarak Galatasaray'ımızı daha iyi yarınlara taşıyacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

        Galatasaray Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul, 18 Ekim'de çoğunluk sağlanamaması durumunda 25 Ekim'de yapılacak.

        HELVACI DA ADAY

        Galatasaray'da kongreye doğru kulisler hız kazanırken, 3 yıl önce Ünal Aysal'a karşı başkan adayı olan Mehmet Helvacı ise seçime girebileceğini, ancak ille de başkan olmak gibi bir fikrinin olmadığını, gerekirse yönetici olarak da bu zor günde Galatasaray'a hizmet için soyunabileceğini açıkladı.

        Mehmet Helvacı; "Ünal Aysal'ın savurgan harcamalarını durdurmak için son seçimde de üyelerimizi uyarmaya çalıştık. Kulüp bugün zorda, gerek içerden gerek dışardan çalışmaya hazırım. Ünal Aysal olmaz ise Alp Yalman'a karşı aday olurum. Gerekirse dışardan projede üretirim. Ancak kulübün içinde bulunduğu koşullar güçbirliğini gerektiriyor. Bir konsensüs yönetiminde de yer alabilirim" diyerek 25 Ekim'deki kongreye yönelik görüşlerini dile getirdi.

        ÖZDOĞAN: "G.SARAY SAHİPSİZ BIRAKILMAZ"

        G.Saray'da Faruk Süren ve Özhan Canaydın gibi başkanlarla uzun süre yöneticilik yapan Profesör Doktor Ahmet Özdoğan da kongreye doğru kişi ve gruplarla görüşmelerini sürdürüyor. Ahmet Özdoğan'ın başkan Ünal Aysal'ın yarın kararını açıklaması durumunda Ali Dürüst, Turgay Kıran, Adnan Öztürk, Cemal Özgörkey, Mehmet Helvacı gibi isimlerle biraraya gelerek , Ünal Aysal'a karşı güçlü bir ekip oluşturmak için görüşmelerde bulunacağı öğrenildi.

        ADNAN ÖZTÜRK SESSİZ

        Ünal Aysal'ın yönetiminden ayrıldıktan sonra Aysal'ı eleştiren isimlerin başında gelen eski yönetici Adnan Öztürk ise kongre öncesinde sessiz bir politika izliyor. Adnan Öztürk'ün Ünal Aysal ve diğer adayların durumuna göre bir yol haritası izleyeceği ve gerek duyulursa seçime girebileceği de sarı kırmızılı kulislerde konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ