Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Passolig, Passolig Fenerbahçe, Passolig Gaziantepspor, Fenerbahçe Gaziantepspor maçı bilet, - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Geçtiğimiz nisan ayında Türk futbolunda e-bilete geçilmiş ve ‘Passolig kart’ bu sistemin işleticisi olmuştu. Bütün takımlar Passolig ile anlaşma imzalarken Fenerbahçe, olayın ticari boyutuna hiçbir şekilde katılmak istemediği için süreç uzadı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in araya girmesi ve yoğun çaba göstermesiyle uzlaşma sağlanırken detaylar sebebiyle resmi imzalar gecikti. Bu gecikme de hem Fenerbahçe’ye hem de Passolig’e pahalıya patladı. SarıLacivertliler yarın Gaziantepspor ile oynanacak maç için kombineler dışında bilet satamadı. F.Bahçe bu yüzden hem taraftar desteğinden mahrum kalacak hem de maç hasılatında ciddi bir kayıp olacak.

        CEZALAR ÇOK AĞIR

        Passolig de sistemde Fenerbahçe olmadığı için sadece 300 bin civarında kart satarken, statların neredeyse tümünün boş kalması ciddi bir imaj sorunu ortaya çıkardı. Tarafların avukatlarının görüşmeleri sürerken resmi imzanın ve açıklamanın çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceği bildirildi. Gaziantepspor maçı için bilet satamayan Kanarya’nın kuralı tanımayıp bilet satması halinde ise İl Güvenlik Kurulu’nun maçın oynanacağı stadı dahi değiştirme yetkisinin olduğu ve bu yüzden Gaziantepspor karşılaşmasının sadece kombineli taraftarlara açık olacağı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ