Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe Galatasaray, Hakan Doğan Galatasaray, Galatasaray forması giyen Fenerbahçeli - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR ÖZEL / Murat AĞCA

        Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda kazandığı altın madalyasını Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’dan alan ve Aysal’a elini öperek karşılık veren Fenerbahçeli boksör Hakan Doğan bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Turnuva sonrası Galatasaray forması giyerek altın madalyasıyla birlikte verdiği pozla tepki çeken Doğan’ın, bu fotoğrafı kız arkadaşına verdiği söz nedeniyle çektirdiği ortaya çıktı. Kickboks dünya üçüncüsü olan, koyu Galatasaray taraftarı kız arkadaşı Ayşenur Topal’a, turnuva öncesi söz verdiğini söyleyen Doğan, “Ayşenur şu anda Dünya Gençler Kickboks Şampiyonası için İtalya’da. Gitmeden önce benden söz aldı. Bu turnuvada şampiyon olursam, kürsüye Galatasaray formasıyla çıkmamı istedi. Ben de onu kırmamak için ‘Tamam’ demiştim. Kürsüde giyemedim ama en azından turnuva sonrası madalyamla birlikte kız arkadaşıma verdiğim sözü tutmak istedim” diye konuştu.

        ‘ELEŞTİRENLER OLDU’

        Ayşenur Topal’ın da kendisi gibi milli formayla kürsüye çıktığını ve dünya üçüncüsü olduğunu söyleyen Fenerbahçeli boksör Doğan, kulüpten kimsenin bu hareketiyle ilgili kendisine eleştirede bulunmadığını ancak sosyal medyada bazı eleştirilere rastladığını da söyledi. Milli boksör, “Oysa bize bu kulüpte sporun dostluk, barış, kardeşlik ve centilmenlik olduğu öğretildi. Ben doğru bildiğimi yaptım. Yine olsa, aynısını yaparım. Çok büyük heyecan ve gurur duydum” dedi.

        ‘YILDIRIM’DAN DA ÖDÜL ALMAK İSTERİM’

        Kulübü Fenerbahçe’nin kendisine büyük destek verdiğini belirten Hakan Doğan, birgün Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın elinden de madalya almayı çok istediğini dile getirdi. Doğan, “Başkanımızdan ödül almayı çok isterdim ama kısmet değilmiş. İnşallah başka bir şampiyonada başkanımızdan da ödül alırım” dedi. Doğan, Galatasaray’ın boks şubesi açması halinde rekabet yaratacağı için bu spora katkı sağlayacağını da ifade etti.

        EZELi KÖRLÜK!

        Henüz iki hafta önce HABERTÜRK’te yayınlanan ‘Bu kadarına pes’ başlıklı haberde, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ‘ezeli nefretin’ geldiği nokta gözler önüne serilmişti. Zira iki ezeli rakip, resmi web sitelerinde, kürekte gelen bu ilk dünya madalyasını birlikte kazanan Fenerbahçeli ve Galatasaraylı milli sporculardan, sadece kendi kulüplerine mensup olanları kutlamış, diğerlerini görmezlikten gelmişti. Milli forma, Ay-Yıldızlı bayrak bile düşmanlığı yok edememişti. İki hafta sonra üzülerek bir kez daha gördük ki, bu kafalar değişmiyor. Boksta milli formayla şampiyon olan Fenerbahçeli Hakan Doğan’a, madalyasını Ünal Aysal’ın takmasına ilişkin fotoğraf, tüm medyada ‘özlenen tablo’ olarak boy boy basılırken, yine Galatasaray ve Fenerbahçe’nin resmi web sitelerinde yer almadı. Cimbom, kendi başkanının verdiği madalya fotosunu görmedi. İki kulüp turnuvaya ilişkin onlarca fotoğrafı taraftarlarıyla paylaşırken, ‘nasıl olduysa’ bu ‘önemsiz’ kareyi atladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ