Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi, Şampiyonlar Ligi kura çekimi, Şampiyonlar ligi torbaları nasıl belirleniyor, UEFA, - Futbol Haberleri

        UEFA, Devler Ligi torbalarının belirlenmesinde değişikliğe gitmek için harekete geçti. 1. torbada, ülke puanı en yüksek 7 ülkenin şampiyonlarının yer alması planlanıyor.

        UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde devrim niteliğinde bir karara imza atmak üzere. Buna göre artık Şampiyonlar Ligi kura çekiminde 1. torbada yer alacak takımların kulüp katsayı puanlarına göre değil, ülkelerinde şampiyon olup olmamalarına göre şekillendirilmesi amaçlanıyor. Yeni değişiklikte, ülke puanı en yüksek 7 ülkenin şampiyonları seri başı olacak ve lig şampiyonlarına öncelik verilecek. Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım aynı zamanda kendi liginde de şampiyon olmuşsa, en yüksek ülke puanlı 8. ligin şampiyonu ilk torbaya girecek.

        AMAÇ REKABETİ ARTIRMAK

        UEFA, böylece Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Manchester United, Arsenal, Chelsea gibi takımların 1. torbadaki hegemonyasının önüne geçecek. Bu şekilde bir takım kendi liginde şampiyon olduğunda, sürpriz bir ekip olsa bile seri başı olarak ödüllendirileceğini bilecek ve liglerde rekabet artacak.

        2014-15'TE 1.TORBA

        Real Madrid

        Barcelona

        Bayern Münih

        Chelsea

        Benfica

        Atletico Madrid

        Arsenal

        Porto

        DEĞİŞİKLİK BU SENE OLSAYDI

        Atletico Madrid

        Real Madrid

        Manchester City

        Bayern Münih

        Benfica

        Juventus

        Zenit

        PSG

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ