Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın şampiyonlar ligindfeki rakipleri, galatasaray arsenal, galatasaray borussia dortmund, galatasaray anderlecht - Galatasaray Haberleri
        1

        HTSPOR.COM / BURAK ÖZDEMİR
        ARSENAL

        Arsenal, Türk takımlarının son yıllarda sık sık karşılaştığı İngiltere Premier Ligi'nin en önemli ekiplerinden biri. Arsenal, maçlarını 60 bin 355 seyirci kapasiteli Emirates Stadı'nda oynuyor. 1996'dan beri Arsene Wenger yönetiminde mücadele ediyor. Galatasaray'ın da hiç yabancı olmadığı bir ekip. 17 Mayıs 2000 yılında Galatasaray, UEFA Kupası finalinde penaltı atışlarında Arsenal'i devirerek kupayı Türkiye'ye getirmişti. Arsenal geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile eşleşmiş ve 2-0 ve 3-0 galibiyetlerle Devler Ligi'ne katılmıştı.

        2

        Bu yılda Beşiktaş ile eşleşen İngiliz ekibi Olimpiyat Stadı'nda 0-0 biten maçın rövanşında Emirates'te Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek gruplara kaldı. Arsenal ile Galatasaray geçtiğimiz sezon Emirates Cup finali'nde karşılaşmıştı. Sarı-kırmızılı ekip karşılaşmayı 2-1 kazanarak kupayı müzesine götürmüştü. Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Emmanuel Eboue de bir dönem Arsenal forması giymişti.

        3

        TRANSFERLER
        Arsenal, Barcelona'dan yıldız oyuncu Alexis Sanchez'i 37 milyon 800 bin Euro'ya kadrosuna katarak büyük bir transfer gerçekleştirdi. Southampton'dan sağ bek Calum Chambers'ı 20 milyon 230 bin Euro'ya, Newcastle United'tan Mathieu Debuchy'i 15 milyon Euro'ya, Nice'ten de kaleci David Ospina'yı 4 milyon Euro'ya kadrosuna katarak takviyeleri yaptı.

        4

        GİDENLER
        Thomas Vermaelen, Barcelona'nın yolunu tuttu. Arsenal bu transferden 10 milyon Euro kazandı. Johan Djourou'yu Hamburg'a satan Arsenal, Nicklas Bendter'in ise sözleşmesini uzatmadı.

        5

        TANIDIK İSİM: MESUT ÖZİL
        Almanya Milli Takımı ve Arsenal'in en önemli oyuncusu durumunda olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Real Madrid'de oynarken de sarı-kırmızılı ekibe karşı forma giymişti. Arsenal formasıyla Beşiktaş'a karşı sadece Emirates Stadı'ndaki maçta forma giyen Mesut Özil için de bu karşılaşma ayrı bir anlam taşıyor.

        6

        ASLAN'IN SEVGİLİSİ PODOLSKI VE CAMPBELL
        Her transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan ve bu sezon da sarı-kırmızılıların kadrosuna katmak istediği Alman yıldız Podolski de Arsenal forması giyiyor. Arsene Wenger'in gözden çıkardığı yıldızın her an Galatasaray'a imza atabileceği konuşulurken bu eşleşmenin olması transferi etkileyebilir. Beşiktaş maçında Campbell gibi yedek kulübesinde olan Podolski oyuna alınmamıştı. Dünya Kupası'ndaki performansıyla dikkatleri çeken ve Galatasaray'ın transfer etmek istediği Joell Campbell da İngiliz ekibinin forvet hattında oynuyor.

        7

        BORUSSIA DORTMUND
        Son yıllarda Bundesliga'ya ve Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran Borussia Dortmund, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı sezon sarı-kırmızılı ekiple eşleşmişti. 4. turda temsilcimiz ile eşleşen Alman ekibi o günkü adıyla Westfalen olan stadında Hagi ve Hakan Şükür'ün gollerine engel olamayarak sahada 2-0 mağlup ayrılmıştı. Ali Sami Yen'deki maç 0-0 bitince turu temsilcimiz geçmişti.

        8

        GALATASARAY'DA İKİ DORTMUNDLU
        Galatasaray'ın, Kayseri Erciyesspor'dan transfer ettiği Yasin Öztekin eski bir Borussia Dortmundlu. Yasin, 1996 ile 2006 yıllarında Borussia Dortmund altyapısında, 2006-2010 yılında ise ikinci takımda görev yapmıştı. Kura çekimi sonrası açıklama yapan Yasin, "Ben 3 takımı da bildim. Dortmund'un çıkması hayalimdi" diyerek gol sözü verdi. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında Dortmund'tan transfer ettiği Koray Günter'in sözleşmesinde 7 milyon 500 bin Euro'ya isterse Alman takımının alabileceği maddesi var.

        9

        KLOPP İLE UYANAN DEV
        Dünyanın en fazla seyirci ortalamasına sahip takım olan Borussia Dortmund, 2008 yılında takımın başına Jürgen Klopp'ü getirerek, büyük bir atılıma geçti. Kloop ile yeniden eski günlerine dönen sarı-siyahlı ekip, 2010-2011 ve 2011-2012 yıllarında Bundesliga şampiyonu olan Dortmund bir kez de Almanya Kupası kazandı. 2 kez de Almanya Süper Kupası kazanan ekip 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde fina oynamış ancak Bayern Münih'e kaybetmişti. Dortmund'un 2006 yılında yenilenen stadı 80.708 kişi kapasiteli.

        10

        DORTMUND'TA BİR DOST: NURİ ŞAHİN
        Türkiye Milli Takımı oyuncusu Nuri Şahin, yıllardır Borussia Dortmund'ta forma giyiyor. Arada bir Liverpool ve Real Madrid macerası olan yıldız oyuncu hala Dortmund'un vazgeçilmez oyuncusu karşılaşmada milli takımdan arkadaşları ile rakip olacak. Dortmund'un bir diğer Türk yıldızı İlkay ise Almanya Milli Takımı'nı seçmişti.

        11

        LEWA'NIN AYRILMASI ŞANS
        Borussia Dortmund, İtalya Serie A'da gol kralı olan Ciro Immobile'yi, stoper Matthias Ginter'i, forvet Adrian Ramos'u kadrosuna katarak takıma takviye etti. Robert Lewandowski'nin takımdan ayrılması ise temsilcimiz Galatasaray için bir şans diyebiliriz. Lewandowski'nin dışında takımdan önemli bir ayrılık yaşanmadı. Öte yandan Dortmund şehri Türk vatandaşların en kalabalık olduğu bölgelerden biri.

        12

        ANDERLECHT
        Grubun en zayıf takımı olarak gösterilen Belçika ekibi Anderlecht kendi liginde 33 kez şampiyon oldu. Tarihinde 2 kez Kupa Galipleri Kupası, 1 kez UEFA Kupası ve 2 kez de UEFA Süper Kupası bulunan takım ülkemizden Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi öne elemesinde karşılaşmış ve Kadıköy'de 1-0 kazanan temsilcimiz deplasmanda da 2-0 kazanarak tur atlamıştı. Sivasspor ile de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşan Anderlecht, sahasında 5-0 kazandığı maçın rövanşında Sivas'ta 3-1 mağlup olmasına rağmen tur atlamıştı.

        13

        EN ÖNEMLİ TRANSFER DEFOUR
        Anderlecht bu sezon öncesi en önemli transferini Porto'dan Steven Defour'u kadrosuna katarak yaptı. Tek bonservis ücreti ödediği oyuncu da Belçikalı orta saha oyuncusu oldu.

        14

        BÜYÜK KAYIP: KOUYATE
        Belçika ekibinin en önemli kaybı ise defans oyuncusu Cheikhou Kouyate oldu. Başarılı savunmacı 7 milyon 500 bin Euro'ya West Ham'a transfer oldu. 18 yaşındaki Nabil Jaadi ise geleceğin önemli oyuncularından gösteriliyordu ve Udinese'ye transfer oldu. Takım maçlarını 26 bin 361 kişi kapasiteli Constant Vanden Stock Stadyum'da oynuyor.

        15

        Galatasaray'ın gruptaki maç programı da belli oldu. Sarı-kırmızılı takım, gruptaki ilk maçını Anderlecht ile 16 Eylül'de TT Arena'da oynayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ