Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe Galatasaray maçının pozisyonları (hakem kararları) - Futbol Haberleri
        1

        Hakem Kamil Abitoğlu, kondisyon performansı olarak bu maç için yeterli değildi. Kabul edelim ki hava şartları kötü olmasına rağmen, Süper Lig kalitesindeki bir hakemin oyun alanında yer alırken, daha ilk haftada böyle zorlanması doğru değildi.

        2

        Topa uzak kaldığı için oyunun hemen başında Fenerbahçe lehine vermesi gereken, kritik bölgede 2 net faulü atladı. Bunlar zaman zaman Fenerbahçeli oyuncuların tepkisine neden oldu.

        3

        Telles'in Emre Belözoğlu'na yaptığı hareket yüzde yüz fauldü ve sarı kartı gerektirirdi. Ama hakem ne faulü verdi ne de sarı kartını çıkardı. Canı yanan Emre, Burak'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

        4

        30. dakikada ceza sahası içinde Veysel'in eline çarpan poziyonda ise kesinlikle penaltı yoktu. Hakem burada 'penaltı' kararı verseydi; maçın üstünden gelemezdi.

        5

        Bekir'in, Burak'ın kontrolündeki topa eliyle temas etmesi yüzde yüz sarı kart gerektiren bir hareketti; hakem bunu kaçırdı ve panik yaşadı; Bekir lehine faul yarattı. Bu da doğru değildi.

        6

        İkinci yarının hemen başında sahaya atılan su şişeleri çok çirkin hareketlerdi. Stada gelen seyirciler herhalde; maçın Soma'daki şehitler için yaptığını bilmiyorlardı... Su tarlasını andıran ceza sahası içinde Volkan'ın oyunu geren bir davranışı yoktu.

        10

        Penaltı vuruşları sırasında Volkan'ın sportmenlik dışı hareketleri vardı. Hakem Abitoğlu, Volkan'ı önce ikaz edip, bu hareketleri yapmamasını sağlamalıydı. Hakem kayıtsız kalınca; Volkan her penaltı atışından önce Galatasaraylı oyuncuları tahrik etti.

        11

        Bu da; penaltı atışı yapacak oyuncuları, oyundan düşürdü. Volkan sarı kart görmeyince cesaretlendi. İşi daha da ileriye götürerek; penaltı kaçırdan Melo'nun üzerine bodoslama daldı. Burada gördüğü sarı kart doğruydu. Ancak Melo'ya çıkan sarı kart da çok yanlıştı. Maçın hakemi Kamil Abitoğlu maalesef, tecrübe ve birikimini adeta inkar eden bir görüntü sergiledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ