Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Alex de Souza açıklama, Fenerbahçe'nin eski kaptanı, Fenerbahçe, Coritiba, Brezilya basınına konuştu, - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'de geçirdiği 8 yılın ardından 2012'de, futbola başladığı Coritiba'ya geri dönen Alex De Souza, Brezilya basınına konuştu.

        Aralık ayında futbolculuk kariyerine nokta koyacak olan Fenerbahçe'nin eski kaptanı, "Futbolu bırakacağım ve teknik direktör olmak için hazırlanacağım" ifadelerini kullandı.

        "FENERBAHÇE'DEN AYRILMAM BÜYÜK SÜRPRİZ"

        Fenerbahçe'den ayırılışını "sürpriz" olarak nitelendiren 36 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Fenerbahçe'deki sözleşmemin feshedilmesi benim için büyük bir sürpriz oldu. Mayıs 2013'e kadar olan sözleşmemi doldurmak ve Coritiba'ya dönmeyi hayal ediyordum. Bu duygusal bir tercihti. Bir noktada durdum ve nasıl olacağını, neyle yüzleşeceğimi, takımın nasıl oynacağını ve takımımın nasıl olacağını merak ettim. Çemberi, kalbimdeki takımda oynarak tamamlamak çocukluk hayalimdi" diye konuştu.

        20 yıl içinde 3 ayrı ülkede toplam 6 kulüpte oynadığının hatırlatılması üzerine Alex de Souza, "Aslına bakacak olursa, dört kulüp için çalıştım. Flamengo küçük bir bölümdü; 2 ay ve 12 maç. Benim ve kulübüm için kötüydü. Bu iki aydaki tek iyi durum, Flamengo; markasının ve taraftarının gücünü öğrendi. İtalya'da, kulüpteki politik durumun içinde yer aldım ve Parma'da da 3 ay bulundum. Diğer 4 kulüpte ise; (Coritiba, Palmeiras, Cruzeiro ve Fenerbahçe) ise, hikayeleri ile birlikte kulüplerle bütünleştim. Kulüplerle ve taraftarıyla tanımlandım. Bunların hepsi beni geriye dönüp baktırıyor, ulaştığım seviye beni fazlasıyla tatmin etti. Futbolu bırakacağım ve teknik direktör olmak için hazırlanacağım. İyi bir fubolcu olmak, hiçbir şey için yeterli değil. Seçtiğim şey ne olursa olsun,başlama çizgisinden başlamak zorundayım" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ