Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa louis van şota, şota kasımpaşa açıklama, şota tff'ye inanamıyorum, şota eren'e çok üzüldüm, şota habertürk - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR / Volkan KÖSE - Cem AKYÜZ

        Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Kasımpaşa’nın Gürcü Teknik Direktörü Şota Arveladze, Habertürk’e yaptığı açıklamada Lacivert-Beyazlı ekipten kariyerinde yaşadığı anılara kadar birçok konudan bahsetti...

        Başarılı çalıştırıcı, geçtiğimiz ay sona eren ve müthiş bir heyecana sahne olan 2014 Dünya Kupası’nın, unutulmaz anlarından birine de değindi. Şota, çeyrek finalde oynanan Hollanda-Kosta Rika maçının 120. dakikasında Portakallar’ın hocası Louis Van Gaal’in Cillesen-Krul değişikliğini kendisinin yıllar önce düşündüğünü söyledi.

        Gürcü teknik adam, “Kayseri’de son senemdi. F.Bahçe ile kupada çeyrek final oynuyorduk. Kalede Gökhan vardı ama yedek kaleci Navarro penaltılarda çok iyiydi. Oyuna alacaktım ama sonra bir an, ‘Burası Türkiye. Ters bir şey olursa beni mahvederler’ diye düşünüp vazgeçtim. Türkiye’de böyle şeyler zor. Dünyayı kaybetmiş durumuna düşürebilirler” dedi.

        Şota’nın diğer açıklamaları ise şöyle:

        KAPTAN RYAN DONK

        Geçen sene kaptanımız Yalçın Ayhan’dı. Ancak bu yıl aramızda yok. Yeni sezonda kaptanımız Ryan Donk, ikinci kaptanımız ise Adem Büyük olacak.”

        EREN’E ÇOK ÜZÜLDÜM

        “Eren Derdiyok’un sakatlığını hatırladıkça üzülüyorum. Hatta hiç hatırlamak bile istemiyorum. Herkes Eren’den çok umutluydu. Futbolun içinde maalesef böyle şeyler oluyor. Çok önemli bir kayıp yaşadık. Devre arasında dönerse çok mutlu olacağız.”

        YABANCI KONTENJANIMIZ DOLU

        “Transfer çalışmalarımız sürüyor. Uygun bir fiyata uygun bir isim bulursak alabiliriz. Yabancı kontenjanımız zaten yok. Lig bu sene de çok zor olacak. Genelde ilk 8 arasındaki puan farkları çok az oluyor.”

        TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR

        “Bizim en önemli dezavantajımız taraftarsız olmak. Taraftarlarımızın yokluğunu hissediyoruz. Gelenlere tabii ki çok teşekkür ediyoruz ama her maçta yanımızda olmalılar. Dolu tribünlere oynamak bize çok büyük katkı sağlar.”

        BURSA’YA ŞAŞIRDIM

        “Bursa’nın Chikhura’ya elenmesini hiç tahmin etmiyordum. Bu sonuç benim için çok sürpriz oldu. Şenol hoca ile hem maçtan önce hem maçtan sonra konuştum. Çok tecrübeli bir teknik adam. Maçın senaryosunu tahmin etti aslında. Futbol böyle bir oyun. Herkes bazen bu sonuçları yaşayabilir.”

        TFF’YE İNANAMIYORUM

        “Federasyonun 5+3 kuralını anladık da o ‘artı 1’ nedir? İnanamıyorum ya, bu ne demek? Parasını veriyorum ama sadece antreman yapması için! Çalışma izni veriyorlar ama sadece ‘idmana gel’ diyorlar. Adam biliyor ki 1 tane bile maç oynamayacak. Onu nasıl motive edeceksin?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ