Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Feyenoord (Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu) Beşiktaş - Feyenoord maçı zaman saat kaçta? (Beşiktaş - Feyenoord Şampiyonlar Ligi) - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Hasan ERCAZİP

        Kusursuz bir hücum makinesi yaratmıştı Ronald Koeman... Geçen sezon 75 golle Hollanda Ligi’nin en skorer takımı haline gelen, sezonu 2. sırada tamamlayan bir makine. O kusursuz makine PSV’nin 2, Ajax’ın 3 oyuncu verdiği Hollanda Milli Takımı’na tam 7 futbolcu gönderiyordu Dünya Kupası’nda... Boetius ve Vilhena’nın sakatlıklarıyla milli oyuncu sayısı 5’e inse bile, bu rakam Feyenoord kalitesini anlatmak için yeterliydi. Evet, Beşiktaş bugün o Feyenoord ile Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçına çıkacak. Hem de 51 bin kişinin dolduracağı De Kuip Stadı’nda... Ancak şanslıyız ki, o kusursuz makinenin yaratıcısı Koeman bugün farklı formaların başarısı için çalışıyor. Tıpkı o kusursuz makinenin eksilen parçalarından santrfor Pelle, sol bek Martins Indi, sağ bek Darly Janmaat gibi... Milli takım patentli stoper De Vrij de Lazio’ya imza atmak üzere. Bir başka deyişle Feyenoord’da savunma adeta baştan aşağı değişti.

        DİREKSİYON CLASİE’DE

        Peki ofanstaki durum ne? İşte asıl tehlike burada. Geçen yıl 28 maçta 23 gol atan Pelle’nin boşluğunu te Vrede ile doldurmaya çalışan yeni teknik patron Fred Rutten, orta alan ve kanatlardaki ‘üretim merkezlerinin’ halen ayakta olması nedeniyle rahat. Yani belki ‘bitirici’ gitti ama pozisyonları hazırlayan oyuncular halen kadroda. Feyenoord’un hücum gücünde 3 kritik isim dikkat çekiyor. Hollanda Milli Takımı’nda da oynayan 23 yaşındaki kaptan Jordy Clasie, ön liberodan takımını yönetiyor. Geçen yıl yaptığı 8 asist, bir ön liberodan çok daha fazla anlam taşıdığının göstergesi. Lex Immers ise takımın 10 numarası ve hücumun beyni. Geçen yıl 12 gol, 6 asistle şov yapan Immers can yakabilir. Ancak Beşiktaş’ın sorunlu sağ kanadı da düşünüldüğünde asıl büyük tehlike Boetius... Dünya Kupası’nda sakatlığı nedeniyle yer alamayan 21 yaşındaki sol açık, geçen sezon 33 maçta 11 gol, 10 asist üretti! Süratli, kaleye direkt gidebilen, iki yöne de çalım atabilen ve ceza sahası civarından net şutlar çıkarabilen Boetius, özellikle İstanbul’daki maçta da büyük sorun olabilir.

        18’İNDE MİLLİ OLDU

        Kanat oyuncusu yetiştirme konusunda Avrupa’nın 1 numarası olan Hollanda’nın en yetenekli isimlerinden biri Jean Paul Boetius... ‘Yeni Robben’ olarak nitelenmesi bile, 21 yaşındaki yıldızın yeteneği hakkında fikir vermeye yeter! Van Gaal’in henüz 18’inde Hollanda Milli Takımı’nda forma vermeye başladığı Boeitius, sol kanatta Feyenoord’un en önemli silahı. Hem sağa, hem sola çalım atabilen ve ceza alanı dışında ayak içiyle köşelere bıraktığı toplarda dikkat çeken oyuncuyu, yakında Avrupa devlerinde görebiliriz.

        GOL BULMAK ŞART

        Bu tabloda Beşiktaş için 90 dakika savunma yapıp maçı 0-0’a bağlamak pek kolay görünmüyor. İstanbul’da işi biraz olsun kolaylamak için en az 1 gol şart. Yeni kurulan ve henüz uyumlu olmayan Feyenoord savunmasına karşı gol bulmak, emin olun maçı gol yemeden tamamlamaktan daha zor değil. Doğru takım savunması, akıllı kontralarla birleşirse İstanbul’a mutlu dönebiliriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ