Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Sergen Yalçın Habertürk, Sergen Yalçın yazı - Futbol Haberleri
        1

        G.Saray’ın yeni hocası Prandelli, benim için soru işaretleriyle dolu... Madem İtalyan getirecektiniz, Mancini’yi niye gönderdiniz? En azından lige alışmıştı, üstelik şampiyonlukları vardı. Prandelli, İtalya’da hiçbir takımı ilk 3’e sokamamış. Benim açımdan kapalı bir kutu şu anda. Bazı kıstaslarım vardır. Kimse bana İtalya Milli Takımı’ndan ayrıldıktan 3 gün sonra G.Saray’a imza atıp Türkiye’ye rotayı kıran biri için ‘Üst düzey bir teknik adam’ diyemez. Albenisi, vizyonu olan, çok arzu edilen bir hoca olsa, tercihi Türkiye mi olur? Ölüm tehditleriymiş, geçiniz efendim. 4. yıldız yarışında, Türkiye’yi hiç tanımayan biri getirilir mi? Bu yabancı hayranlığı niye? Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi isimlerin başarıları ortada. Bakın Ersun Yanal, G.Saray’ın 9 puan önünde F.Bahçe’yi şampiyon yaptı. İlla yabancı olsun diye, karizması, albenisi olmayan birini aldılar.

        2

        AYBABA, BİLİC’TEN BAŞARILIYDI
        Enteresan bir ülkeyiz. Kendi hocalarımıza değer vermezsek, yabancılarla bir arpa boyu yol alamayız. Bizim hocalar, birkaç istisna dışında her zaman yabancılardan daha başarılı olmuşlardır. Çünkü bu coğrafyayı tanırlar. Karşıdakinin ruh halinden anlarlar. O yokluk döneminde Samet ağabey bile Beşiktaş’ta Biliç’ten daha başarılı oldu.

        3

        AVRUPA’DA İŞ BULAMAYANLAR BİZE GELİYOR
        Altyapılara, oyuncularımıza önem veren, bizi anlayan, para almaya değil, kalmaya niyetli, öğretici hocalar gelmeli. Türk futboluna katkı sağlamayacak, gereksiz yabancıların Türkiye’de hocalık yapmasından son derece rahatsızım. Bunlar yerli hocaların önünü kapatıyor. Avrupa’da iş bulamıyorlar, burayı tercih ediyorlar. Mancini ne yaptı, ne verdi? Bu gelenlerden bir şey olmaz. Uzun süre Türkiye’de kalamazlar. O yüzden kendi değerlerimize eğilelim. Fatih Terim dışında İtalyanlar, Almanlar, İspanyollar gelip bizden hoca aldılar mı? Zaten Avrupa’da artık 5 yabancı kuralı nedeniyle başarı mucize. Türkiye ligini kazandıracak hoca alacaksın. Kendimizi kandırmayalım. Bu yabancı aşkından vazgeçelim. Lahmacun mahallesinde pizza satılmaz. Artık bu gerçeği herkes öğrenmeli!

        4

        SABRİ’YE SAYGISIZLIK YAPTILAR
        Türkiye’de maalesef kulüpler, değerlerine bu tür vefasızlıklar yapıyorlar. Her yerde olan bir şey. Sabri yıllarca hizmet etmiş, G.Saray’ın sembol oyuncularından biri. Daha saygılı davranabilirlerdi. Ayrıca Sabri, takımın kalitesine bakınca, o ekipte çok arka planda kalacak bir futbolcu da değil. Hırsıyla, agresifliğiyle, itici gücüyle, ağabey olarak her zaman o kadronun içinde yer bulacak bir isim. Bunun Prandelli’nin kararı olduğunu sanmıyorum. İki günde kimi tanıyacak! Ya yönetim belirlemiştir ya da Mancini söylemiştir. Ancak aynı Mancini’nin, Sabri’yi sol kanatta bile kullandığını unutmayalım!

        5

        AÇIK ARA ERSUN YANAL
        Prandelli’nin işi çok zor. Ancak şu bir gerçek, zaman vermek lazım. Benim derdim Prandelli’yle değil, Türk antrenörleri hor gören zihniyetle. Prandelli bir alışma süreci geçirecek. Bu nedenle Ersun Yanal’lı F.Bahçe yarışa bir adım önde başlayacak. Prandelli mi Yanal mı? Açık ara Yanal... 25 Ağustos’taki Süper Kupa’da oynanacak futbol G.Saray açısından bize biraz fikir verebilir. Tek artısı, Mancini gibi sadece savunmaya değil, hücuma da önem vermesi.

        6

        TEK TRANSFERLE ŞAMPİYON F.BAHÇE!
        Bana göre F.Bahçe süper bir transfer yaptı. Sadece Diego’yu alarak, transfer şampiyonu oldu. Tartışılmayacak, nokta atışı bir hamle. F.Bahçe’nin, Alex gittikten sonra böyle bir yeteneğe çok ihtiyacı vardı. Şu anda şampiyonluğun da favorisi F.Bahçe. Zaten iyi ve oturmuş bir kadroları vardı. Üstüne çilek geldi! Ersun Yanal ve Başkan Aziz Yıldırım’ı tebrik etmek lazım. Salih Uçan’ın gitmesi doğaldı. Daha önce kendisini çok övmüştüm. Ama aşama kaydedemedi. İnşallah bu çıkışı Roma’da yapar. Çok daha güçlü döner.

        7

        ARJANTİN ALMANYA’YA KÖK SÖKTÜRÜR
        Artık futbolda fizik gücün ne kadar önemli olduğunu Dünya Kupası’nda iyice gördük. Diri olunca, herkes her takımı bozuyor. Favoriler kaybediyor ya da takılıyor. Brezilya’nın 7-1’lik yenilgisi flaş bir skor. Ancak sadece Neymar’a sırtını yaslayan Brezilya; forma, seyirci, hakemler sayesinde ite kaka gidiyordu. Sonra balonları patladı. Final için yüzde 51 Almanya önde gözükse de, Arjantin rakibine kök söktürecektir. Arjantin, geçen Dünya Kupası’ndaki savunma hatalarını neredeyse sıfırlamış. Fizik olarak güçlüler, rakibi oynatmıyorlar. Birkaç pozisyondan birini atınca kazanmayı biliyorlar. Almanlar ise makina düzeniyle işleyen bir ekol takımı. Müller, Mesut, Klose, Kroos gibi çok özel oyunculara sahipler. Rakibe göre oynuyorlar. Güzel bir final olacak.

        8

        MARADONA’YLA KIYASLANAMAZ
        Maradona bambaşka bir futbolcuydu. Tek başına bir takımı şampiyon yapan, kupa kazandıran, belki de bir daha yeryüzüne gelmeyecek bir yetenekti. Messi bu turnuvada goller attı ama hiç Maradonavari bir etki sağlayamadı. Zaten Arjantin, sistem değiştirmiş. Eskisi gibi göze hoş gelen, tango futbolu yok. Bence bu da hiç mantıksız değil. Önemli olan doğru oyun ve kadroyla, şova kaçmadan hedefe ulaşmak.

        9

        SNEIJDER GİDERSE SIRADANLAŞIRLAR
        G.Saray’ın elinde bir Sneijder kaldı. Satılacağı spekülasyonları yapılıyor. Çok önemli bir oyuncu. Geçen sezon attığı gollerle hem ligde hem de Avrupa’da hayat kurtardı. G.Saray, onu da satarsa, normal bir kadroya döner. Bu arada Olcan iyi bir transfer. Mutlaka katkı sağlayacaktır.

        10

        TRABZON’A 6 TAKVİYE ŞART
        Trabzon, en önemli yıldızını, Olcan’ı sattı. Henrique, Adrian gitti. Halilhoziç daha önce Trabzon’da çalıştı. İyi hoca. Ancak kaliteli bir kadro oluşturmaları gerek. Beşiktaş gibi 5-6 takviyeye ihtiyaç var. Onur sonuçta bir kaleci, her sene üst düzey performans gösteremeyebilir. Fener ve G.Saray’ın kadro kalitesiyle, Trabzon ve Beşiktaş arasında uçurum var.

        11

        CENK TOSUN BİR EMENİKE DEĞİL
        Beşiktaş, Cenk Tosun dışında bir transfer yapmadı. Cenk eski öğrencim, verim sağlayacaktır. Ancak şu unutulmamalı; Cenk, Emenike gibi güçlü, dripling kabiliyeti yüksek bir oyuncu değil. Gol vuruşlarında başarılı. Fakat zamana, yanında oynayacak, onu geliştirecek, itici güç sağlayacak iyi bir kadroya ihtiyacı var. Maalesef Beşiktaş’ta öyle kadro yok. Transfer yapmazlarsa sadece Şampiyonlar Ligi’ni değil, lig trenini bile şimdiden kaçırabilirler. Fernandes, Almeida, Gökhan Töre gibi üç as oyuncularını kaybettiler. En az 6 çok kaliteli oyuncu almaları gerek. Yoksa başarı hayal.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ