Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe futbolda şike davası, aziz yıldırım hapis cezası, aziz yıldırım yeniden yargılanma talebi, aziz yıldırım fenerbahçe, aziz yıldırım cezası, Fenerbahçe UEFA, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL
        Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi umudu daha da artmaya başladı...

        2

        13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önceki gün aldığı yeniden yargılama kararı Sarı-Lacivertli camiada büyük sevinç yaratırken, beraberinde de sürpriz gelişmeler getirdi.

        3

        Özellikle mahkemenin kararı sonrasında Türkiye’deki gelişmeleri an be an takip eden UEFA’nın hiç vakit kaybetmeden harekete geçtiği ortaya çıktı.

        7

        UEFA yetkilileri gönderdikleri yazıda, “Şampiyonlar Ligi başlamadan önce kararı incelemek istiyoruz. Belki tedbir kararı verebiliriz” ifadelerini kullandı.

        8

        “Dava devam ettiği için cezanın kaldırılması mümkün değil ama yeniden yargılama bitene kadar 1 yıllık cezayı erteleyebiliriz” mesajı iletildi.

        9

        Bu gelişme üzerine Sarı-Lacivertliler’de önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılma umudu daha da arttı.

        10

        YENİDEN YARGILAMA SÜRECİ BAŞLADI
        AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

        11

        Çavuşoğlu, AB süreci motivasyonuyla Türkiye’de gerçekleştirilen reformlara, çıkartılan yasalara ve 2010’daki anayasa değişikliğine işaret ederek, bu kapsamda yapılan düzenlemeler sonucunda hak ihlaline uğrayan birçok kişinin serbest bırakıldığını söyledi.

        12

        Mevlüt Çavuşoğlu, “Değişik davalardan hapiste olan milletvekilleri de dışarıya çıktı. Gazeteciler dışarıya çıktı ve bazı davaları kapsayan yeniden yargılama süreci de uygulanmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

        13

        UEFA SÜRECİNİ OLUMLU ETKİLER
        Avukat Rezan Epözdemir, yeniden yargılama kararının UEFA sürecini olumlu etkileyeceğini söyledi.

        14

        Epözdemir, “Kural olarak Spor Disiplin Yargılaması ile Ceza Yargılaması birbirinden farklı yürür ve birbirini bağlamaz. 6222 Sayılı Yasa’nın 11. Maddesi’nde düzenlenen ‘Şike’ suçu ile Futbol Disiplin Talimatı’nda ve UEFA normlarında düzenlenen ‘Şike’ tanımı birbirinden farklıdır. Bu temel farklılıklarla birlikte, ana kural bu 2 hukuki sürecin birbirinden bağımsız ve ayrı işlemesi iken, burada TFF ve UEFA’nın Disiplin ve Tahkim Kurulları, kararlarının merkezine polis fezlekesini, iddianame ve mahkeme kararını oturttuklarından, yani futbol disiplin yargılama makamları kararlarında Ceza Mahkemesi dosyasını ve bu dosya içerisindeki delilleri esas aldığından, bu kararın UEFA sürecini olumlu etkileyebileceğinden söz edilebilinir” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ