Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Beşiktaş'tan Soma'ya yardım maçı,,, Soma yardım, Soma destek, Soma futbol, Soma patlama, Soma maden, Soma şehit, Soma faciası, Soma Beşiktaş, Soma Galatasaray, Soma Fenerbahçe - Futbol Haberleri
        1

        F.BAHÇE VE BEŞİKTAŞ'TAN SOMA İÇİN MAÇ
        Beşiktaş ve Fenerbahçe Spor Kulüpleri, Soma'daki maden faciası sonrasında yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmak amacıyla özel maç yapma kararı aldı. Her iki kulübün resmi internet sitelerinden yapılan duyuruda, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen facia sonrası yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmak maksadıyla özel bir maç organize edilmesi konusunda karşılıklı olarak anlaşmaya varıldığı bildirildi.

        2

        Kulüpleri temsilen yöneticilerin önümüzdeki günlerde ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, karşılaşmaya ilişkin detayları aktaracakları kaydedildi. Tüm geliri hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak müsabakanın oynanacağı tarih ise daha sonra açıklanacak.

        3

        GALATASARAY SOMA İÇİN DURMUYOR
        Soma’da yüreklerimizi dağlayan maden kazasından sonra, yaraları sarmak için camia olarak ayağa kalkan Galatasaray, yarın ki maçta da Soma’yı unutmuyor. TT Arena’da kapalı tribüne, Ali Sami Yen’de yıllarca asılı kalan “Soma kömür diyarı…” pankartı yeniden asılıyor.

        "Futbolcular ısınmaya çıkarken, Arena’nın çıkış tünelinde ışıklar karartılıyor. Futbolcular ve teknik heyet, başlarında, ışıkları yanan baretlerle yürüyerek sahaya geliyor. Arena’nın çıkış tüneli, Soma’da yitirdiğimiz canları hatırlamak için, onların hayatlarını kaybettiği maden ocaklarının tünellerine dönüşüyor. Taraftarlarımız, futbolcularımız, teknik heyetimiz, kısacası statta bulunan herkes, alkışları ve dualarıyla şehit madencilerimizi anıyor."

        4

        Futbolcularımız, seremoniye de Soma’daki kurbanlarımızın yasını tutmak için hazırlanan; “NE SARI NE KIRMIZI, HER YER KÖMÜR KARASI” pankartıyla çıkıyor. Yarın, kadın ve çocuk taraftarlarımıza kapıların açık olacağı TT Arena’da, kalpler bir kez daha Soma kurbanları için atıyor." ifadeleri kullanıldı.

        5

        G.SARAY VE ATLETICO MAÇ YAPACAK
        Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın, Galatasaray camiasının yardımlarını ulaştırmak ve taziye ziyaretleri için Soma’ya gitmesinden sonra, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına yardım amacıyla, Atletico Madrid’le özel bir maç yapılması konusunda bugün anlaşmaya varıldı.

        İŞTE AÇIKLAMA
        "Galatasaray’ımızın İspanya’daki elçisi Arda Turan’ın takımıyla, Ağustos başında yapılacak karşılaşmanın tüm geliri, kaza kurbanlarının yakınlarına bağış olarak aktarılacak. On yıl Ali Sami Yen’in kapalı tribününde asılı kalan pankarttan bize selam yollayan “Soma kömür diyarı”nın emekçilerine camiamızın ve ülkemizin vefa borcunu ödemeye devam edeceğiz.

        Kömür karası değil, yürek yarası içimizdeki…
        O yaranın bir nebze olsun iyileşmesine katkıda bulunmak boynumuzun borcudur."

        6

        GALATASARAY
        Florya'da Galatasaraylı futbolcular Soma'da hayatını kaybeden ve yaralanan aileler için harekete geçti. Sarı kırmızılı oyuncular, Soma'da vefat eden ve yaralanan aileler için yardım kampanyası başlattı. Takım içinde toplanan yaklaşık 5 milyon liralık maddi yardım ve bağışlar işçi ailelerine verilecek. Aynı zamanda Florya'da forma, giyecek gibi ürünlerde işçi ailelerine gönderilecek. Hangi futbolcunun ne miktarda para verdiğinin açıklanmayacağı belirtildi. GS TV de bu rakamı doğruladı. Galatasaray, önümüzdeki dönemde yapacağı tüm özel maçların gelirini, kaza kurbanlarının yakınlarına bağışlama kararı aldı.

        7

        ÜNAL AYSAL SOMA'YA GİTTİ
        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Emir Sarıgül, incelemelerde bulunmak ve yardımları iletmek adına dün Soma'ya gitti. Sarı-kırmızılı kulübün iki yardım tırı da sabah saatlerinde Soma'ya ulaştı. Yardımların dağıtımı için Galatasaraylı taraftarlar da seferber oldu.

        8

        Aysal "Halkımızın bütün acılarını paylaşmak bizim görevimiz. Soma halkı ile bağlarımız çok eskiye dayanıyor, onları anlamak, acıları hafifletmek ve paylaşmak için buradayız. Burada kardeşlerimizin acısını paylaşacağız ve akşama kadar tespitler yapacağız. Emir kardeşimiz bu konuda büyük bir destek oldu" dedi. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül ise "Van depreminde olduğu gibi Soma'da da gereken yapılacak. Valimiz ve kaymakamımızla görüştük. Galatasaray camiası olarak Soma'daki yaraları sarmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

        9

        BEŞİKTAŞ
        Beşiktaş Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yaşamını yitirenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla hafta sonu oynayacağı Gençlerbirliği maçının tüm hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı.

        10

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile birlikte bugün Soma'ya gitti. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Soma'da yaşanan elim maden kazasının ilk anlarından itibaren, acılı ailelerin daima yanında olduğunu gösteren kulübümüz ve camiamızın üzüntülerini ve desteğini iletmek üzere Soma'ya giden Başkanımız Fikret Orman, helikopterle Çorlu'dan Soma'ya hareket etti. 1 saati aşan helikopter yolculuğunun ardından Soma'ya ulaşan Başkanımız Fikret Orman, burada yetkililerden bilgi alacak ve acılı ailelerle görüşecek" denildi.

        11

        FENERBAHÇE
        Soma’da yaşanan maden faciasının ardından, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Somalı çocukların eğitim masraflarını karşılamak için bir burs havuzu oluşturuyor. Yönetim kurulunun bölgeye kalıcı bir fayda sağlamak isteğini belirten İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, burs havuzu ile ilk etapta 100 çocuğun 5 yıl süreyle eğitim masraflarının karşılanacağını belirtti. İlk etapta, 100 öğrencinin eğitimi için 1 Milyon 800 Bin Türk Lirası bütçe ayrıldı. Fenerium, Soma ile ilgili tişört satışı yapacak. Ayrıca ilk hazırlık maçının tüm hasılatı yine bu havuza aktarılacak. Taraftarların da bu konuda destek verebilmesi için bir sistem oluşturulacak.

        12

        Sarı-lacivertli kulüp, Soma'ya yardım için tişört satışına başladı. Elde edilecek gelir, burs havuzuna aktarılacak.

        13

        Fenerbahçe taraftar sitesi 12 numara.org'dan yapılan duyuruda Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri taraftar nezninde yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

        14

        ESKİŞEHİRSPOR
        Eskişehirspor taraftarlarının sosyal medyadaki kampanyası üzerine Eskişehirspor Başkanı Mesut Hocan, TFF'ye başvurarak ligin son haftasında oynacakları T.Konyaspor maçındaki cezalarının kaldırılmasını istedi. Böylece oluşacak hasılatın da Soma'ya gönderileceğini belirtti. Ancak TFF, cezanın kaldırılmayacağını siyah kırmızılı kulübe bildirdi.

        15

        ANKARAGÜCÜ
        Ankaragücü taraftarları takıma sponsor olmak için toplamaya başladıkları parayı Soma'daki faciada vefat eden madencilerin ailelerine bağışlayacak.

        16

        KARABÜKSPOR
        Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Ahmet Gölbek, yönetim kararı ile hafta sonu oynayacakları Sivasspor maçının hasılat gelirini Soma'da maden ocağında hayatını kaybeden ailelere bağışlayacaklarını söyledi.

        17

        TSYD
        Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yaşamını yitirenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında basın tribünü ve saha giriş ücretini bağış makbuzu karşılığında 20 TL olarak belirledi.

        18

        GÖZTEPE
        Göztepe, Kartalspor ile oynanacak play-off ikinci maçının tüm gelirlerini Soma'da hayatını kaybeden emekçilerin ailelerine bağışlayacak.