Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe futbolda şike davası, aziz yıldırım hapis cezası, aziz yıldırım yeniden yargılanma talebi, aziz yıldırım fenerbahçe, aziz yıldırım cezası, aziz yıldırım anayasa mahkemesi - Fenerbahçe Haberleri

        Yargıtay süreci tamamlanan 'futbolda şike davasında' bundan sonra nasıl bir yol izleneceği HSYK'dan gelecek yanıtla belirlenecek. Şike davasına bakan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması ile bu mahkemenin arşiv dosyalarına bakan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, ne yapması gerektiğini Adalet Komisyonu'na, Komisyon da HSYK'ya sordu.

        Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Şike dava dosyasında bazı sanıklar yönünden verilen yerel mahkeme kararını onaylarken bazı sanıklar yönünden bozmuştu. Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların itirazlarının Yargıtay Başsavcılığınca reddedilmesinin ardından dosyanın geldiği İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın bundan sonraki süreci ile ilgili karar veremedi.

        Mahkeme bu nedenle ne yapması gerektiğini İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Adalet Komisyonu'na sordu. Adalet Komisyonu'da aynı yazıyı HSYK'ya göndererek şike davasının bundan sonraki süreci ile ilgili ne yapması gerektiğini sordu.

        İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Adalet Komisyonu aracılığı ile HSYK'dan gelecek yanıta göre Aziz Yıldırım ile birlikte cezası onanan sanıklar yönünden dosyayı ya doğrudan infaz savcılığına yollayacak, ya da tevziye tabi tutup yeni bir mahkemeye göndererek dosyanın bu mahkeme üzerinden infaz savcılığına gönderilmesini sağlayacak.

        YENİDEN YARGILAMA TALEBİ

        Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, "Futbolda şike" davasında, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararına yapılan itirazı reddetmesinin ardından dosya 18 Nisan'da, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı.

        Dosyanın ulaşmasının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına gelen Aziz Yıldırım'ın avukatları, müvekillerinin yeniden yargılanması talebini içeren dilekçeyi, mahkemeye sundu.

        Dilekçede, "Futbolda şike" davasına bakan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin kanunda yapılan yeni düzenleme sonrası kaldırıldığı ve işlevini yitirdiği belirtildi. Dilekçede, "şike", "teşvik" ve "suç örgütü kurmak"tan yargılanarak ceza alan Aziz Yıldırım'ın haksızlığa uğradığı öne sürüldü.

        Dilekçede, yeni düzenlemeye göre yapılan değişikliğin, Türk Ceza Kanunu'nun, "suç örgütü" suçlarını belirleyen 220. maddesiyle ilgili olduğu da ifade edilerek, Yıldırım'ın bu gerekçelerle yeniden yargılanması talep edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ