Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım hapis cezası, Aziz Yıldırım AYM, Aziz Yıldırım adli para cezası - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR - Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        Yargıtay Başsavcılığı’ndan kötü haber... Başkan Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve Serdar Adalı’nın aralarında bulunduğu 85 sanıklı Şike Davası’na ilişkin incelemesini tamamlayan Başsavcılık, Yıldırım dahil tüm sanıkların itirazlarını reddedip dosyayı infaz için yerel mahkemeye gönderdi.

        Böylece şike dosyasında verilen mahkumiyetler kesinleşti. Karar sonrası toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, kalan 2 yıl 2 aylık cezasını çekmek için yeniden cezaevine girecek. İnfaz Savcılığı, Aziz Yıldırım’a cezasının kalan bölümünü çekmesi için tebligat gönderecek.

        Yıldırım tebligata uymayarak cezaevine girmezse hakkında yakalama kararı çıkartılacak. Toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve 1 yıl yattıktan sonra tahliye edilen Yıldırım, kalan cezasını çekmek için cezaevine girecek. Yıldırım’ın cezaevinden kurtuluş için son umudu ise bireysel başvuruda bulunduğu Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı vermesi.

        REKOR ADLİ PARA CEZASI

        Aziz Yıldırım’ın cezanın infazının ertelenmesini talep etme hakkı bulunmuyor. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 17. maddesine göre, sadece 3 yıl ve daha az süreli hapis cezası alan sanıkların itirazı üzerine erteleme kararı verilebiliyor. Yıldırım 6 yıl 3 ay ceza aldığı için bu talepte bulunamıyor. Öte yandan, Aziz Yıldırım 1 milyon 312 bin 500 TL’lik rekor adli para cezasını da ödeyecek. Yıldırım’dan bu para 20 eşit taksitle tahsil edilecek. Bu durumda Yıldırım, ayda 65 bin 600 TL ödeyecek.

        HUKUKÇU GÖRÜŞÜ: İNFAZ SÜRECİ DURABİLİR

        Aziz Yıldırım’ın Yargıtay Cumhuriyet Başsvcılığı’na yapılan itirazın reddedilmesi nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılacağı belirtildi.

        Ceza hukukçusu Avukat Rezan Epözdemir, “Ceza 3 yıldan fazla olduğundan derhal yakalama kararı çıkarılacak. İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin 6. maddesinde düzenlenen Adil Yargılanma Hakkının İhlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapıldı.

        Anayasa Mahkemesi’nin vereceği bir hak ihlali veya tedbir mahiyetindeki bir kararı, yeniden yargılanma sebebi olacaktır. Yeniden yargılama yapılması halinde tedbiren infazı geri durdurulacaktır. Ayrıca yeni bir delil veya belge ortaya çıkarsa Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanmasının önü açılmış olur” diye konuştu.

        YÖNETİM BUGÜN OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

        Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın yapılan itirazları reddetmesi üzerine dün Fenerbahçe kulübünde yoğun bir görüşme trafiği yaşandı...

        Avukatlar, bazı yöneticiler ve Başkan Aziz Yıldırım bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar. Bunun sonucunda da yönetim kurulunun bugün olağanüstü toplanmasına karar verildi. Toplantıda son gelişmeler değerlendirilmesi ve bir basın açıklaması yapılması bekleniyor. Bu arada eğer Başkan Aziz Yıldırım cezaevine girirse mayıs ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul gündemine başkanlık seçimi de konulacak. Yıldırım’ın yerine 2015 yılında yapılacak olan olağan genel kurula kadar başkanlık koltuğuna kimin oturacağı belirlenecek. Büyük ihtimalle de bu görev Mahmut Uslu veya Abdullah Kiğılı’ya verilecek.

        AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATI: ERTELEME TALEP EDECEĞİZ

        Başkan Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar bir açıklama yaptı.

        Bayraktar, “Eğer karar öyleyse Aziz Yıldırım’ın sağlık sorunları nedeniyle infazının ertelenmesini talep edeceğiz. Öte yandan ‘Adil yargılanma hakkının ihlal edildiği’ ve ‘infazın durdurulması’ talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştuk. Henüz karara bağlanmadı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ