Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor-Fenerbahçe, Trabzonspor Fenerbahçe haberler, Trabzonspor Fenerbahçe istatistik, Trabzonspor-Fenerbahçe son dakika haberleri - Trabzonspor Haberleri
        3

        Taraftarlar özellikle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve oyuncular Volkan Demirel ile Emre Belözoğlu aleyhinde bağırdılar.

        4

        Bu sırada bazı taraftarların attığı yabancı maddeler, yöneticilerin bulunduğu otobüsün iki yan camının kırılmasına neden olurken, futbolcu ve teknik heyetin yer aldığı otobüse de yumurta isabet etti. Çevre illerden de çok sayıda güvenlik görevlisi maçta görev yaptı.

        5

        FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA
        Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşma öncesi yaşanan taşlı saldırıyı resmi internet sitesinden açıkladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Fenerbahçemizin Trabzonspor ile oynayacağı Spor Toto Süper Lig mücadelesi için Avni Aker Stadı'na doğru yola çıkan yöneticilerimizin ve delegasyonumuzun bulunduğu otobüs taşlı saldırıya uğradı. Otobüsün camı kırıldı."

        6

        FENERBAHÇE'YE ŞARKILI GÖNDERME
        Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de 24. hafta mücadelesi öncesi bordo-mavili cephede F.Bahçe'ye ilginç bir gönderme vardı. Fenerbahçeli futbolcuların maç için ısınma işlemleri üzerine sahaya gelirken stat hoparlörlerinden çalan şarkı dikkatlerden kaçmadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Nil Karaibrahimgil'in seslendirdiği 'Organize İşler' şarkısı çalındı.

        7

        EGEMEN KORKMAZ ŞOKU
        Fenerbahçe sakatlığına rağmen oynama ihtimali nedeniyle Trabzon'a götürülen Egemen Korkmaz ilk 11'de yer almadı. Egemen'in yerine Çek futbolcu Kadlec görev yapacak.

        8

        34. DAKİKAYA DİKKAT!
        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında kendi evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Trabzonspor'da, tribünler ilginç bir protestoya hazırlanıyor. Trabzon'un yerel spor servislerinden Manşet61'in haberine göre; mücadelenin 34. dakikasında tüm taraftarlar stadyuma sırtını dönerek "h....zlar şarkısını" söyleyerek Fenerbahçe'yi protesto edecek. Hafta içerisinde Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı açıklamalarının ardından mücadelenin nasıl bir atmosferde oynanacağı ise bir başka merak konusu oldu.

        9

        Fenerbahçe ile Trabzonspor, bu maçla beraber 113. kez karşı karşıya gelecek. Avni Aker Stadı'nda 1974 yılında yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası maçıyla başlayan 40 yıllık rekabette, Fenerbahçe'nin 7 farkla üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertli ekip, 81 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, 4'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, geride kalan toplam 112 maçtan 44'ünü kazanırken, bordo-mavili ekip bu süre içinde 37 galibiyet elde etti. Taraflar 31 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin toplam 137 golüne, Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

        10

        F.BAHÇE DEPLASMAN FOBİSİNİ YENMEK İSTİYOR
        Deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, dış sahada 4 maçtır kazanamıyor. Bu sezon kendi sahasında maç kaybetmeyen sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışında kaybettiği 18 puanın 14'ünü deplasmanda bıraktı. Kendi sahasında 2013-2014 sezonunda sadece 2 beraberlik alan Fenerbahçe, bir yılı aşkın süredir Kadıköy'de maç kaybetmiyor.

        11

        TRABZONSPOR 9 MAÇTIR KAZANAMIYOR
        Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 8'i Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 9 resmi maçta da yenemedi. Rakibi karşısında resmi maçlardaki son galibiyeti 2010-2011 sezonunun ilk yarısında kendi evinde 3-2'lik sonuçla alan bordo-mavili ekip, daha sonraki 9 resmi maçtan 6'sını kaybetti, 3'ünde berabere kaldı, galip gelemedi.

        12

        DEPLASMAN MAÇLARINDA GOL SIKINTISI
        Fenerbahçe, deplasman maçlarında kendi sahasında attığından daha az gol atıyor. Dış sahada 11 maçta 18 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 17 gol gördü. Fenerbahçe, bu sezon kendi sahasında oynadığı 12 maçta ise fileleri 33 kez havalandırırken, sadece 9 gol yedi. Sarı-lacivertliler, deplasmanda kazandığı 6 maçta da rakiplerini 1 farkla yenebildi.

        13

        AVNİ AKER'DE TEK YENİLGİ
        Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığı lig maçlarında sadece 1 yenilgi aldı . Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile başarılı bir grafik ortaya koydu. Karadeniz ekibi, tek yenilgisini ligin 20. haftasında Akhisar Belediyespor maçında 4-2'lik sonuçla almıştı.

        14

        TRABZON'DAKİ MAÇLAR
        Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda ev sahibi takımın üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan resmi ve özel 45 maçta Trabzonspor'un 20, Fenerbahçe'nin 14 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, Trabzon'daki 11 maçta ise eşitliği bozamadı. Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 55, Fenerbahçe ise 43 gol attı. Trabzon'daki 40 lig maçında ise Trabzonspor 16, Fenerbahçe 14 kez kazanırken, 10 maç eşitlikle sona erdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki lig maçlarında bordo-mavililer 47, sarı-lacivertliler 42 gol kaydetti. Geçen sezon Trabzon'daki lig maçını Fenerbahçe 3-0 kazandı.

        15

        WEBO 4 MAÇ SONRA DÖNÜYOR
        Sakatlığı nedeniyle 4 maçtır oynayamayan Webo, Trabzonspor maçında forma giyebilecek. Ligin 19. haftasında Eskişehirspor maçında sakatlanan Kamerunlu golcü, Sivasspor, Kasımpaşa, Elazığspor ve Gençlerbirliği maçlarında oynayamadı. Hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Webo'nun 18 kişilik Trabzonspor maçı kadrosunda yer alması bekleniyor.

        16

        3 YILDIZ KADROYA ALINMADI
        Trabzonspor'da Fenerbahçe maçı kadrosuna 3 önemli isim alınmadı. Konyaspor karşılaşmasında oyundan alınmasına tepki gösteren Malouda, milli takım kampından geç dönen Didier Zokora ve Hami Mandıralı'nın tercih etmediği Mark Janko, Fenerbahçe maçının 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Trabzonspor'da sakatlıkları süren Sol Bamba ve Kadir Keleş'in yanı sıra kalp rahatsızlığı geçiren Emre Güral da maçta forma giyemeyecek.

        17

        CRİSTİAN VE ALVES OYNAMAYACAK
        Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Alves ile Elazığspor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Cristian, Trabzonspor maçının kadrosunda yer alamayacak. Sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın ise Trabzon'a götürülüp, götürülmeyeceği bugünkü antrenmandan sonra belli olacak. Dünkü antrenmanı yarıda bırakan Egemen'in sol diz iç yan bağında ödem ve kanama tespit edilmişti.

        18

        3 TEMMUZ'DAN SONRA HİÇ KAZANAMADI
        Trabzonspor, 3 Temmuz sürecinin ardından Fenerbahçe karşısında galip gelemedi. Rakibi karşısında en son galibiyeti 2010-2011 sezonunda sahasında 3-2'lik sonuçla elde eden bordo-mavililer, söz konusu sezondan sonra 1'i Türkiye Kupası, 7'si lig olmak üzere 8 maçta 5 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, geçen sezon Ankara'da oynanan Türkiye Kupası finalinde 1-0 mağlup olarak kupayı müzesine getirememişti.

        19

        TRABZONSPOR HASRETE SON VERMEK İSTİYOR
        sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, "üç büyük" rakibi karşısındaki galibiyet özlemine son vermeyi hedefliyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı oynadığı son 15 maçta galip gelememenin üzüntüsünü yaşayan bordo-mavililer, Fenerbahçe'yi mağlup etmesi halinde söz konusu rakipleri karşısında 686 gün sonra kazanmış olacak.

        20

        Resmi maçlarda bu takımlara karşı son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek elde eden Karadeniz ekibi, 14 lig, 1 de Türkiye Kupası olmak üzere 15 maçta 7 mağlubiyet, 8 beraberlik aldı.

        21

        MANDIRALI'NIN İLK BÜYÜK MAÇI
        Hami Mandıralı, teknik sorumluluk görevinde üç büyükler içerisindeki rakipleri karşısındaki ilk karşılaşmasına çıkacak. Ligde 686 gündür üç büyükler karşısında galip gelme başarısı gösteremeyen Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'yi yenmesi halinde Mandıralı ile bu hasretini gidermiş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ