Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Roberto Mancini, Roberto Mancini basın toplantısı, mancini chelsea basın toplantısı canlı yayın - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve Hollandalı futbolcu Sneijder, yarın oynanacak Chelsea karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi.

        MANCİNİ:

        "Chelsea Avrupa'nın en iyilerinden bir tanesi. Bu kupayı kazandılar. Her sene bu kupada oynuyorlar. İyi mücadele edip iyi sonuç almalıyız. Yarın bizi zorlu bir maç bekliyor. Elimizden geleni yapacağız. Kadro konusunda konuşmayı, kim oynar, kim oynamaz diye bahsetmeyi sevmiyorum. Kadromuzda kim varsa şans verilirse oynarlar. Türkiye'deki yabancı oyuncu kuralından hoşlanmıyorum. Sahada bütün oyuncular şans bulmalı. Chelsea karşısında daha fazla yabancı oyuncumuzu oynatabiliriz. Aslında futbol takımları bütün teknik sistemleri deneyebilir. Önemli olan mantaliteniz. Chelsea genç takım. İyi oyuncuları var. Fantastik diyebileceğimiz oyuncuları var. Bu tip maçları oynamaya ve kazanmaya alışıklar. Yüzde 80 Chelsea bizi yener, turu geçer. Drogba ve Sneijder yarın maçtan sonra Chelsea'li oyuncularla yemeğe gidebilir, ama 90 dakika savaşmak zorundalar. Maç iki takım arasında oynanacak. Yapmamız gereken iyi oyun çıkarmak. Çünkü Chelsea her an gol atabilir"

        Mancini, İngiliz muhabirin "Premier League'de bitmemiş işim var demiştiniz, geri dönecek misiniz?" sorusuna "Futbolda her şey her an olabilir. Burada çok mutluyum. Yapacağım çok şey var Galatasaray'da" diye cevap verdi.

        SNEİJDER:

        "Ne kadar önemli bir maç olduğunu hepimiz biliyoruz. Zor bir maç olacak. Ancak son haftalarda oldukça iyiyiz. Kazanıyoruz. Bu kadar yüksek seviyede oynanan maçlar futbolculara tecrübe ve moral açısından katkısı büyük. Muhteşem bir iş yaptık ama daha fazlasını elde etmeliyiz. Mourinho ile beraber bu kupayı kazandık. Elbette saha dışında onunla arkadaşız. Mourinho'nun düşüncelerine ve bana verdiği değere teşekkür ediyorum ama sahada dost kalamayız. Biz zafer istiyoruz. Son 16'dayız ve bu büyük bir başarı. Galatasaray'da çok mutluyum. Premier League çok iyi ancak benim orada oynama arzum yok. Transfer haberleri dedikodu. Yarın el yakıcı bir maç olacak. Chelsea'yi yenebilmek için herkesin çok iyi olması gerekiyor. Saygı duyulması gereken bir takım."

        Sneijder, İngiliz muhabirin sorduğu "Mourinho ile çalıştın, şimdi de Mancini ile çalışıyorsun... Hangisi daha talepkar? Hangisi daha huysuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

        "Mancini yanımda diye şu an söylemiyorum, Mourinho benim için elbette özel, çok kupalar kazandık birlikte. Karakterleri çok farklı. Taktik olarak iki antrenör de çok kuvvetli."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ