Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rıdvan Dilmen, "Aydınlar şike var dedi" açıklamasını yaptı - Fenerbahçe Haberleri

        Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Mehmet Ali Aydınlar'ın TFF Başkanı iken Aykut Kocaman ile yaptığı görüşmenin perde arkasını açıkladı. Dilmen, Aydınlar'ın HABERTÜRK TV'de kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara da cevap verdi.

        Aydınlar'ın kendilerine "Şike var, puan sileceğiz" sözlerini sarfettiğini vurgulayan Dilmen, Aykut Kocaman'ın da ona karşılık "Bizi düşürün" cevabını verdiğini ifade etti.

        İşte Dilmen'in Beyaz TV'deki o sözleri:

        "ŞİKE VAR"

        "İbrahim Akın'a bu röportajı Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl yap demiş. Kızıl'ın sözlerinin üstüne İbrahim Akın o röportajı verdi. İbrahim Kızıl, Mehmet Aydınlar'ın kendisini aradığını da söylemedi bu arada. İbrahim Akın'ın şike yaptığına inanmıyorum. Sayın Mehmet Ali Aydınlar, Aykut Kocaman'a Orduspor maçı öncesi "Şike var, sizden puan sileceğim" dedi. Aykut Kocaman da "Bizim boynumuza ipi bağladınız. Puan silmeyin bizi düşürün" cevabını verdi. Aydınlar, Başbakan'a 'şike yok' diyor, bize de 'Kupa ananınız ak sütü gibi helal' diyor. Sayın Başbakan'ı böyle konularla gündeme getirmek uygun değildir. Bu konuşma Acıbadem Hastanesi'nde gerçekleşti. Bizim görüşmemiz 4 Ocak'ta oldu ve UEFA da 5 Ocak'ta resmi bir bildiri yayınlayarak TFF'nin işlerine karşılışmayacağını açıkladı."

        "AYDINLAR'LA YÜZLEŞİRİM"

        "Aydınlar'ın 10 Temmuz'da Vatan Gazetesi'nde röportajı var, açın onu okuyun. 9 Temmuz'da da Aydınlar, Yıldırım'ı hastanede ziyaret ediyor. Aydınlar, o röportajda Yıldırım için "Hasta ve yorgun" diyor. HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada ise tam tersini söylüyor. Mehmet Ali Aydınlar ile istediği zaman istediği kanalda konuşurum. O bana sorar, ben de ona sorarım."

        "KİMSENİN ADAMI OLMADIM"

        "Ben hayatımda kimsenin adamı olmadım. Ne Aziz Yıldırım'ın ne de Mehmet Ali Aydınlar'ın. Aydınlar başkan olsa bile konuşacaktım, çünkü benim hakkımda bazı iddialar vardı."

        "SİYASET BULAŞTI"

        "Ben hayatımda hiçbir kongreye gitmedim, kongre üyesi değilim. Ama izlediğim kadarıyla bu kongreye biraz siyaset bulaştırılmaya çalışıldı. Fenerbahçe'yi Atatürk'ü hepimiz çok seviyoruz ama bu kongrede ibre biraz siyasete doğru döndü. Sayın Aziz Yıldırım'ın da Başbakanımız'a büyük bir saygısı olduğunu ben yakınen biliyorum. Fazla söze gerek yok bu konuda. Olayları izliyoruz, bu kongrenin başka bir siyasi formata çekilmek istendiği belliydi."

        AYDINLAR NELER SÖYLEMİŞTİ?

        Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'deki kongre öncesi HABERTÜRK TV'de çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

        İşte Aydınlar'ın o sözleri:

        "Şenes Erzik ile birlikte Sayın Başbakan'a çıktık. Başka kimse yoktu. Konuşulanları nereden duydu. Bu iftiraları atan da aynı eski futbolcu! Sayın Başbakan ile konuştuklarımı uluorta anlatır mıyım! Sayın Aziz Yıldırım'ı da yanıltan aynı eski futbolcu. Böyle bir konuşma yok. Uyduruyor."

        "Bu belgeler geldi ve kozmik odaya verdim. İçinde ne olduğuna asla bakmadım. Bu da başka bir iftira. Benim evime Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen gelmiştir. Dosya varsa Etik Kurulu raporu açıklandıktan sonradır."

        "İbrahim Akın konusunda herkes gerçekleri gördü. İbrahim Akın tüm gerçekleri anlatmıştır. Bana bu konuda 'Çamur at izi kalsın' yaptılar. İbrahim Akın çıktı yalanladı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ