Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim'den gizlediler! işte o olaylar - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR HABER YORUM/ Erhan TELLİ

        Tarih 6 Nisan 2013... Galatasaray, 28. haftada Arena’da Mersin İY ile karşı karşıya geliyor... Cimbom, 1-0 yenik duruma düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta, rakibini 3-1’le geçiyor. Ancak teknik direktör Fatih Terim; topu yere vurduğu için tribüne gönderilmesiyle adeta çıldırıp hakem Süleyman Abay’ın üzerine yürüyerek, karşılaşmaya damgasını vuruyor. Daha sonra 9 maçlık rekor cezaya çarptırılarak sezonu kapatan Terim’in öfkesi, maçtan sonra da dinmiyor. “Gemileri yaktım” diyerek sert açıklamalar yapan ‘İmparator’ Fatih Terim’e ise yönetimden beklediği destek gelmiyor.

        ‘HEMEN GÖNDERELİM’

        Çünkü başkan Ünal Aysal ve bazı yöneticiler, maç sonrası yaptığı ilk toplantıda Fatih Terim’e destek vermek bir yana, takımdan gönderme kararı alıyor. Aysal’ın sarfettiği sözler, yönetimin büyük çoğunluğu üzerinde soğuk duş etkisi yaratıyor. Başkan Aysal, Fatih Terim’in yaptığı davranışların G.Saray gibi bir kulübün hocasına yakışmadığı açıkça söyleyerek, “Radikal bir karar aldım” diyor. Başta muhasip üye Adnan Nas olmak üzere, bazı yöneticiler de başkanın aldığı bu kararı destekleyerek, teknik adamın davranışlarından öfkeyle bahsederek, “Hemen gönderelim, haklısınız” mesajı veriyor. İşte bu noktada yönetim içinde sert tartışmalar başlıyor.

        ‘NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?’

        Fatih Terim’e yakınlığı ile bilinen 2. Başkan Ali Dürüst ve yönetici Abdürrahim Albayrak ise bu duruma tepki gösterip “Siz ne diyorsunuz? Ne göndermesi? R.Madrid ile maçımız var. 2. kez şampiyonluğa gidiyoruz. Sizin amacınız ne?” diye sert çıkıyor. Terim’in davranışlarının Galatasaray’a zarar verdiğini, kulübün imajını zedelediğini söyleyen yöneticiler ile Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ikilisi arasında tartışmalar yaşanıyor. Sonunda Dürüst ve Albayrak’ın düşüncelerine destek veren diğer yöneticilerin de araya girmesiyle başkan Aysal bu kararından vazgeçiriliyor.

        'ÇAĞIRACAKSINIZ TERİM'İ, PATRON BENİM DİYECEKSİNİZ!'

        Muhasip üye Adnan Nas bu kez masaya yumruğunu vuruyor ve “O zaman başkan çağıracaksınız Fatih Hocayı ve ‘Burada patron benim’ diyeceksiniz. Böyle rezalet olmaz” ifadelerini kullanıyor. Başkan Aysal’ın önce “Radikal kararlar aldım” diyerek Terim’i gönderme kararı aldığı; sonra da “Sezon sonuna dek devam” dediği bu toplantıdan sonra G.Saray, Fatih Terim’in cezası nedeniyle kulübede olmadığı 6 hafta boyunca 5 maçı kazanıyor ve 19. şampiyonluğunu ilan ediyor.

        FATİH TERİM'DEN GİZLEDİLER

        Şampiyonluk sonrası aldığı seçim kararıyla gündemi değiştiren Ünal Aysal, yaptığı tüm açıklamalarda “Görev yaptığım sürece Fatih Terim ile devam edeceğim” dese de; Mersin İY maçı sonrası yaşanan bu olay hocadan gizleniyor. Kulübe yakın kaynaklar ise başkanın, Terim’e her zaman destek veren 2 önemli isim Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ın üzerlerini çizerek, aslında teknik adamı istifaya zorlamak istediğini ifade ediyor. Taraftarın baskısından çekinen başkan Aysal’ın, Terim’i gönderemediği ancak bu şekilde onu istifaya zorladığı da yapılan yorumlar arasında...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ