Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Hıncal Uluç'tan en kısa Kocaman yorumu "Biiiiiiiiip” Halil Özer yazdı... - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın teknik adamlık yeteneklerinin en çok eleştirildiği bir dönemde konuyu geçen hafta bazı gazeteci arkadaşlara sormuştuk. Gürcan Bilgiç ve Altan Tanrıkulu, Kocaman’ın hala Mourinho yeteneklerinde olduğunu düşünürken, Serdar Ali Çelikler kendisine inanmadığını belirtmişti. O gün, ben de Hıncal Uluç’u aradım. Aynı soruyu ona da sordum.

        Telefonu açtı ama konserde olduğunu söyledi. Ben konserin kısa arasında soruyu sordum. Kendine has gülümsemesinin ardından “Biiiiip, biiiip” dedi. Ve telefonu kapandı. Sonra bir daha denedim, telefon kapalı çıktı. Acaba bu bir yanıt mıydı, yoksa şaka mıydı derken tabii ki yazmadım. ‘Biiiip’ diye yanıt mı olur? Olur da bu sözün yazılmasını ister mi? Arada bomba olmak da vardı. Bir de Hıncal ağabeyle uğraşmak tabii ki. Haliyle yazmadım. Ertesi gün diğer gazeteci arkadaşların görüşleri sayfada yer aldı. Öğlen saatlerinde Hıncal ağabey telefonla aradı. “Halil niye yazmadın?” İki kem küm ettikten sonra “Ama telefon kesildi. Bunun yanıt olup olmadığını anlayamadım” dedim. Arkadan da “Hayır. Bu, Aykut hoca için bir yanıttı” dedi. O yüzden o yanıtı baştan alıp yeniden yazıyorum. “Hıncal ağabey sizce Aykut hoca iyi bir hoca mı?” “Biiiiiiiiiiip, biiiiiiip” Herhalde bu yanıttan ustanın ne söylemek istediğini anladınız sanırım!

        LuaLua gerçeği

        Eğer biz gazeteciler hayatımızı sosyal medyaya göre devam ettirirsek yanmışız. Ama ne yazık ki bunu yapan arkadaşlar var. Oradaki rüzgara göre uçup uçup gidenler mevcut. Ve tabii ki işin iç yüzünü bilmeden bu beyler yüzünden insanlar hatalı bir şekilde kolaylıkla yönlendirilebiliyor. Örnek mi? LuaLua’nın cezasının ertelenmesi. Öyle bir kıyamet koptu ki neredeyse LuaLua, Tahkim Kurulu Başkanı’nın babasının oğlu. Şimdi hemen anlatayım. Disiplin talimatının 103. maddesinde cezanın ertelenmesi için üç şartın oluşması gerekiyor. Yani böyle bir talimat var. Tahkim kafasından uydurmadı ya da buyurmadı. Bu maddelerden birincisi, Tahkim Kurulu’nda yapılan duruşmaya gelmek. İkincisi, yaptığı olayı kabul etmek ve pişmanlık duymak. Ve son olarak da geçmişte böyle bir olaya karışmamış olmak. Ve LuaLua bu üç olaya da uygun durumda. Yani duruşmaya katılmış, olayı kabul etmiş, pişmanlık duymuş. Ve daha önce de böyle bir olaya katılmamış. O yüzden Karabük akıllılık edip 103. maddeyi kullandı. Tahkim Kurulu’nu her zaman eleştirebilirsiniz. Ama şimdi bu durumda ne yapsınlar? Böyle bir madde var ve LuaLua hepsine uygun durumda. Vurun abalıya derken elinizin ayarı da olsun! Aklınıza bir başka soru gelebilir. O zaman neden Melo’nun cezası ertelenmedi? Ertelenmedi çünkü Melo yaptığını kabul etmedi. O aksini savundu ve tükürmediğini kanıtlamaya çalıştı. Yani hiçbir şekilde erteleme söz konusu olamazdı. Keza Meireles için de durum aynı. Geçen yıl Fatih Terim’in cezası ertelendi çünkü durumu aynı LuaLua gibiydi.

        Söylediğinin arkasında duramayanlar

        Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Recep Çetin’i çok fazla yakından tanımam. Muhabirlik dönemimde yollarımız milli takımın dışında pek çakışmadı. Ama son olay çok fazla bir şey kaybetmediğimi anlattı bana. Galatasaray yenilgisinin ardından yapılan antrenman sonunda yanında üç ya da dört gazeteci varken (şahitli ispatlı) Galatasaray yedek kulübesinin maç sırasında sürekli küfür ettiğini söyledi. Tabii ki bu ertesi gün gazetelerde yer aldı. Bu duruma normal olarak en çok Hasan Şaş ile Ümit Davala kızdı. Hasan hoca önce beni aradı. Doğru mu, değil mi diye. Durumu anlattım. Ardından Florya, Recep Çetin’e ulaştı. Tabi bu telefonlar Çetin’i sarstı. “Ben söylemedim” demiş. Akşam saatlerinde de ne resmi internet sitesinden, ne televizyonundan ne de kendi ağzından medyaya her hangi bir açıklama yapmadan Twitter hesabından 140 kelimeyi bile aşmayan açıklama koymuş. Sosyal medya sayesinde yeni yeni adetler çıktı. Galatasaray da bir süre sonra o tweete bakıp kendilerinin bile inanmadığı yalanlama yazmış. Bu durumda arada yine her zamanki gibi biz kaynadık. Şimdi Recep Çetin arkadaşımıza tek bir soru soruyorum: “ARKASINDA DURAMAYACAĞIN BİR SÖZÜ NEDEN SÖYLÜYORSUN? EĞER YALANSA NİYE ÇAMUR ATIYORSUN?” Ve bir de tavsiye. “Eğer arkasında duramayacaksan hiç konuşma lütfen!”

        HALİL ÖZER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ