Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe yöneticisi Deniz Tolga Aytöre Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol adlı programa bağlanarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

        Aytöre, İrfan Aktar'ın sözlerine "Sizce büyük bir kulübün Divan Kurulu Başkanı İrfan Bey, futbolcusunun söylemleriyle, bir başka kulübün başkanının söylemini reddedebilir mi? İrfan Bey iki üç gündür sürekli demeçler veriyor. Ben "duyum aldım" şeklinde. Biz de çıkıp aynı şeyi söylüyoruz. Hangi Fenerbahçeli Wesley Sneijder, Didier Drogba konusunda bu dediği duyumu yapmış? Hangi Fenerbahçeli yönetici bu transfer için adımızı resmi olarak kullanmış? Bugün Galatasaray Spor Kulübü futbolcunun menajerlerine ödediklerini açıkladı mı? Menajer 1 milyon euro için bu tip oyunlar yapabilir. Bugün bizim camiamızın adı zikrediliyor. Kimdir Sneijder, Drogba transferinde Fenerbahçe adına girişim yapan yönetici? Bize bunu açıklasınlar. Siz duyumlarla kalkıp, sıkışılan yerde başvurulan şike süreci, hep bunu yapıyorlar. Namuslu insanlar şike yapmaz vs. bu tür söylemler. Şike yapıldığı yargı kararı ile kesinleşmemiştir. Aynı manipülasyon davasının yargı kararı ile kesinleşmediği gibi. Bu süreçlere atıfta bulunmak çok doğru değil. Aktar'ın sözlerini halen daha anlayamıyorum. Duyumlarla, futbolcunun ifadelerine göre Fenerbahçe'ye camiasına dil uzatılıyor" diye cevap verdi.

        "FENERBAHÇE İSTESE DROGBA'YI ALIRDI"

        Aytöre, Fenerbahçe'nin Wesley Sneijder için Galatasaray'dan daha önce de bir görüşme yapılmadığını söylerken, "Olduğunu ispat etsinler. Fenerbahçe isteseydi, alırdı. Hangi Fenerbahçeli yönetici Drogba ile görüşmüş? Yaptığını iddia eden varsa ispat edecek. Görüşsek, görüştük deriz. Fenerbahçe başkanı taraftarına şirin gözükmek istese araya girdik konularında bu şeyi kabul ederdi. Fenerbahçe istese Didier Drogba'yı alırdı. Neden alamasın. Fenerbahçe'nin gücünü bütçesi gösterir. O travma yaşadığımız sezonda ödediğimiz vergi 90 trilyon. Lütfen onlar da açıklasın. Biz bir yanlış yaptıysak hesabını veriririz ama adı duyulmamış Galatasaray Divan Kurulu Başkanı'na değil" dedi.

        "İNSANLAR SOKAĞA ÇIKAMAYACAK"

        Aytöre, manipülasyon tartışmalarıyla ilgili ise, "Aziz Yıldırım iki yıldır bir tek manipülasyon demiş bu mu ağır geliyor? G.Saray'ı şikayet eden kendi üyeleri. Gidip onlara sorsunlar neden şikayet etmiş. İnsanlar yargılama bitmeden şikeci, teşvik yaptığınız derken manipülasyon yapmadık demek size ağır geliyorsa burada haksızsınız. Hapis yapmak, hapisten çıkmak çok önemli değil. Öyle günler gelecek ki insanlar sokağa çıkamayacak. Bu hukuka aykırı uygulamalar, tek yanlı durumlara bize dokunmadığı sürece izin verdiğimiz sürece bu ülkeyi çok yanlış yere götürüyor. Manipülasyon dosyasında Galatasaray da bizim gibi hukuka aykırı durumlara maruz kalırsa biz onların yanında oluruz" dedi.

        "YÖNETİCİLER NASIL GELDİYSE ÖYLE GİDER"

        Deniz Tolga Aytöre taraftarların Aziz Yıldırım'ı istifaya davet etmesiyle ilgili olarak, "Genç Fenerbahçeliler, 1907 UNIFEB farketmez adında Fenerbahçe geçen her örgüt bizim bir değerimiz. Bizim adında Fenerbahçe geçen bir gruba önyargılı olmamız, bu insanları külliyen içeren bir tasarrufta bulunmamız mümkün değil. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerinin görev süresini belirlemek, buna müdahale etmek ve çabuklaştırmak gibi bir oluşturulmaya çalışılan sistem var. Biz bu geleneği oturtmayacağız. Herkes çok iyi bilmelidir, Aziz Yıldırım ve yöneticileri nasıl geldiyse öyle gidecektir. 3-5 kişinin yaptığı eylemi muhatap alıp koskoca Genç Fenerbahçeliler'e düşman olmak, karşı karşıya gelmek bizim gibi bir yönetimin tasarrufu olamaz. Kol kırılır, yen içinde kalır. Bunlar da çözülecektir" diye konuştu.

        'BEN NE DERSEM O' CEVABI

        Aytöre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın taraftarlara "Ben ne dersem o olur" demesiyle ilgili olarak, "Siz Fenerbahçe Başkanı'nın bir masa tenisi mücadelesinin çıkışın başkanın etrafının çevrilerek hakaretlerle maruz kalmasından sonra kaç başkanın orada taraftar ile muhatap olacağını düşünüyorsunuz? Fenerbahçe başkanının Genç Fenerbahçeliler'e meydan okuması gibi haber yapılması haksızlık. Orada Aziz Yıldırım'ın aracı çeviriliyor. Orada sizin lafınızla istifa etmeyeceğim diyor, bu kadar basit" diye konuştu.çözülecektir. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ