Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Rijkaard'ı göndermezdim! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM / ÖZEL RÖPORTAJ / Erdem EROL

        Galatasaray'ın eski başkanlarından Alp Yalman, yaşanan sıkıntıların ardından kötü gidişe dur demek adına bazı kararlar alan ancak bunları kamuoyuyla paylaşmayan Sarı-kırmızılı yönetimin stratejisini HTSPOR.COM'a değerlendirdi.

        Yalman, "Rijkaard ile yolların ayrıldığına kesin gözüyle bakılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorumuza "İnşallah yapmamışlardır. Ben Rijkaard’ı göndermezdim" dedi.

        PAYLAŞMAYACAKLARSA KARARDAN BAHSETMESİNLER

        -2. Başkan Mehmet Helvacı, bazı kararlar aldıklarını ancak bu kararları kamuoyuyla zamanı gelince paylaşacaklarını ifade ettiler. Bu stratejiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Herhalde bir bildikleri vardır. Eğer paylaşmayacaklarsa hiç karardan bahsetmesinler daha iyi. Aldıkları kararlarla ilgili en ufak bir fikrim yok.

        - Rijkaard ile yolların ayrıldığına kesin gözüyle bakılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

        İnşallah yapmamışlardır.

        RİJKAARD YETERSİZ DEĞİL

        - Rijkaard ile yolları ayırıyorlarsa ve bunu açıklamamalarının nedeni, yeni getirilecek ismin Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçta alınacak bir olumsuz sonuçla ilk günden yıpratılmaması adına olabilir mi?

        Eğer Rijkaard takımı idare edemeyecek kadar yetersiz bulunuyorsa, tutuyor olmanın bir faydası yok. Ama Rijkaard için yetersiz demek çok basit değil. Rijkaard’a istediği takımı, istedikleri kolaylığı, istediği imkanları verdiler mi vermediler mi? Onlara bakmak lazım.

        TAKIM OLMA YOLUNDA GERİ KALDI

        -O zaman yetersiz olan kim-kimler. Galatasaray’da yetersizlik nerede?

        Galatasaray’da bir şanssızlık da var. Oyuncularının çoğu sakat. Neden sakattır onu da bilmem. Sakat olmasalar belki başka bir manzara çıkacak. Belki yeni gelenlerin bir kısmı geç geldiler, takıma adaptasyon dönemini geçiremediler. Galatasaray takımı bu şekilde takım olma yolunda biraz geri kaldı. Bütün bunların alınan neticelerde herhalde bir etkisi var.

        GÖNDERİYORLARSA GÖNDERİYORUZ DESİNLER

        -Rijkaard’ın gönderilecek olması durumu bu kadar dillendikten sonra yönetimde hayır göndermiyoruz demiyor.

        Galatasaray yönetimi, özellikle Adnan başkan Rijkaard’ın sonuna kadar arkasındayız demedi mi?

        -Ancak özellikle Mehmet Helvacı’nın açıklamalarından sonra, bu dediğiniz gibi bir açıklama yapılmadı.

        Bir defa söylediler. Eğer göndereceklerse, gönderiyoruz desinler. Gönderdik diyorlarsa zaten yerine koyacak birini belki bulmuşlardır. Yani öyle olması lazım onu gönderiyor olmak için.

        -Bazı değişiklerin yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Florya’nın yeni CEO’sunun Hakan Şükür olacağını biliyoruz: Hakan Şükür’de bunu doğruladı ama bir cevap vermediğini açıkladı.

        Henüz kabul etmediği için buna yorum yapmak doğru değil.

        RİJKAARD'I GÖNDERMEZDİM

        -Peki bu aşamadan sonra, Rijkaard’ı direk göndermişiz gibi bir soru oluyor ama siz olsanız kimi getirirdiniz. Bazı isimler var. Bu isimler arasında Fatih Terim, Hagi, Abdullah Avcı, gibi isimler geçiyor.

        İstediğiniz kadar antrenör ismi sayabilirsiniz. Galatasaray’da antrenör olmamış olsa, Galatasaray’ın alabileceği antrenörler bunlarla sınırlı değil ki. İstediğini alır Galatasaray. Ama acaba almalı mı bu saatten sonra. Şu saat onun için doğru bir zaman mı? Ben Rijkaard’ı göndermezdim.

        -Başarısızlığı bir anlamda şanssızlığa mı bağlıyorsunuz o zaman?

        Başarısızlık sadece şanssızlık olmaz tabi. Başarısızlığın içinde acaba yönetimin payı yok mu? Yapılan transferlerin hepsi doğru transferler mi? İyi oynuyorlar mı? Takımın oyununda kendilerini göstermişler mi? Kazandırma yolunda bir şey yapmışlar mı?

        -Bu yorumlarınızda hedef olarak yönetim mi ortaya çıkıyor.

        Hayır bir hedefim yok. Sadece birisini suçluyor olmak kâfi değil, yerine gelecek insana da haksızlık etmiş olacaklar. Çünkü doğru olmayan, iyi olmayan, yerinde olmayan bir takım transferlerle bir antrenörün alabileceği başarı sınırlı.

        EVVELA İDARECİLER EKİP OLMALI

        -Başarısızlıklarda illa biri yada birilerinin gitmesi gerekiyorsa, ilk olarak hedefte teknik adamın olması doğru mu? İlla teknik adam mı gitmeli?

        Hayır. Evvela şunu düşünüyor olmak lazım. İlla birisi gitmeli mi? Gitmemeli. Oturup, hep beraber, eğer bir ekip haline geleceklerse evvela idareciler bir ekip olmalı ki tabloyu masanın üzerine doğru yatırsınlar, doğru tespit etsinler. Bu bir iletişim meselesi. Teknik heyetle idarecilerin aralarındaki bir kominikasyon tablosu.

        ORTADA KARAR YOK

        -Bir Galatasaray kültürü vardır. Burada Galatasaray kültüründe bir yanlış uygulama söz konusu mu?

        Daha herhangi bir uygulama yok. Açıklamalara gelince, Mehmet Helvacı’nın beyanatına dayanarak, bir takım spekülasyonlar konuşuluyor. Galatasaray’ın almış olduğu bir kararı konuşmuyoruz, çünkü ortada bir karar yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ