Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe 3 yıldır Van Persie'nin peşinde - Fenerbahçe Haberleri

        Son günlerde Fenerbahçe ile Robin Van Persie'nin adı sık anılır oldu... Ancak bu sevda bugünlük değil, mazisi 3 yıla dayanıyor. Her şey Dirk Kuyt'ın Liverpool'dan Kanarya'ya geldiği gün başladı. Hollandalı futbolcunun o günlerde vatandaşı için söylediği "Van Persie de F.Bahçe'ye gelmek istiyor" ifadesi dikkat çekti. Başkan Aziz Yıldırım kurmaylarına "Araştırın bakalım, neymiş bu işin aslı" diyerek talimat verdi. Van Persie'nin menajeri Kees Vos adına çalışan Türk temsilci Mehmet Öztürk ile görüşmeler 3 yıl önce başladı. Öztürk, F.Bahçe'nin ilgisini Vos'a iletti "İlerleyen yıllarda olabilir" cevabı alındı. O dönemde ortaya Jeremain Lens ismi atılsa da asıl hedef Van Persie'den başkası değildi. BU sezon başında F.Bahçe'nin hocası İsmail Kartal scoutlarını Çek Cum.- Hollanda maçını izlemeye gönderdiğinde bu kez de Vos'un bir diğer oyuncusu Depay ismi gündeme geldi. Ancak bu yine bir aldatmaydı. F.Bahçe'nin o gün de izlediği isim yine Van Persie'ydi.

        STUTTGART'TA YAKALANDI

        Fenerbahçe'nin gizli şekilde yürüttüğü Van Persie pazarlıkları Almanya'da ortaya çıktı. Sarı-lacivertli yetkililer ile Kees Vos'un Düsseldorf'taki ofisindeki buluşmayı İngiliz basını ortaya çıkardı. Böylece Kanarya'nın Van Persie pazarlıkları gün ışığını gördü. Şimdi herkes sezon sonu Hollandalı yıldızın 'çubuklu' Fenerbahçe formasını giyip giymeyeceğini merak ediyor.

        TAM BİR GOL MAKİNESİ

        Van Persie, Feyenoord'da başladığı kariyerinin hemen başında parlayınca 'yetenek avcısı' Wenger tarafından Arsenal'e kazandırıldı. 8 sene Londra ekibi için ter döken Hollandalı yıldız ardından Manchester United'ın yolunu tuttu. Hollanda formasıyla Dünya Kupası'nda attığı uçarak kafa golüyle 'fenomen' olan Van Persie ülkesi adına rakip ağları en çok sarsan isim olma unvanını da koruyor.

        (Fotomaç)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ