Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Fransa Stade de France'da hazırlık maçında Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu - Futbol Haberleri
        1

        Fransa ile Brezilya, 1998 Dünya Kupası Finali'nde karşılaştıkları Stade de France'da 17 yıl sonra tekrar karşılaştılar. Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası Finali'nde Fransa aynı statta Brezilya'yı 3-0 ile geçerek kupaya uzanmıştı.

        2

        Bugün Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Carlos Dunga o tarihte Sambacılar'ın kadrosunda yer alıyordu. Fransa Teknik Direktörü Didier Descamhps'ta ev sahibi ekipte forma giyiyordu.

        3

        İki takım 17 sene sonra aynı statta bu kez hazırlık maçında karşılaştılar.

        4

        Fransa sahaya; Mandanda, Sakho, Varane, Sagna, Evra, Sissoko, Schneiderlin, Matuidi, Valbuena, Griezmann ve Benzema 11'iyle çıktı.

        5

        Brezilya ise; Jefferson, Thiago Silva, Filipe Luis, Danilo, Miranda, Oscar, Firmino, Elias, Willian, Luiz Gustavo ve Neymar 11'iyle sahada yer aldı.

        6

        Karşılaşmada ilk golü Fransa buldu. 21. dakikada Valbuena'nın asistinde golü atan Varane takımını 1-0 öne geçirdi.

        7

        Sambacılar'ın cevabı ise 40. dakikada geldi. Firmino'nun asistinde Oscar skoru 1-1'e getiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

        8

        57. dakikada konuk ekipte bu kez Neymar sahneye çıktı. Willian'ın asistinde Brezilyalı süperstar Neymar takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

        9

        Fransa skora tekrar denge getirmek için Brezilya kalesine yüklendiği dakikalarda Brezilya bir gol de Luiz Gustavo ile bularak farkı ikiye çıkardı: 3-1.