Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş BJK TV görüntüleri ile Emre ceza alacak mı? - Fenerbahçe Haberleri

        Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçının ardından tüm Türkiye Emenike'nin yanı sıra Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic arasında yaşananları konuşmaya başladı.

        Maç sırasında Beşiktaş yedek kulübesine giderek siyah-beyazlı takımın teknik patronu Slaven Bilic ile tartışan Emre'nin soyunma odasında Hırvat teknik adam hakkında söylediği sözler de dün akşam saatlerinde BJK TV tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. BJK TV'nin ortaya çıkarttığı görüntülerin ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. BJK TV tarafından yayınlanan Emre'nin görüntülerinde hakaret ve tehdidin olması "Emre ceza alır mı, alırsa ne kadar alır?" sorularını da gündeme getirdi.

        PEKİ EMRE BELÖZOĞLU, PFDK'YA SEVK EDİLECEK Mİ?

        BJK TV'nin yayınladığı görüntüler, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından bir delil olarak kabul edilemiyor ve dolayısıyla Emre'nin PFDK'ya sevki de mümkün olmuyor. FIFA'nın talimatlarına göre, görüntüden sevk işlemi yanlızca "yayıncı kuruluşun" görüntüleri esas alınarak yapılabilecek bir işlem. FIFA'nın yayınladığı 948 sayılı sirküleriyle (genelgeyle) resmi yayıncı kuruluşun görüntüleri esas olmak şartıyla tv görüntülerinin cezaların tayini bakımından her zaman ikincil derecede /ilave kanıt olarak kullanılabileceği, hakemin görmediği ve duymadığı durumlarda da tv görüntülerinin “sahih kanıt” olabileceğine yer verilmesi isteniyor.

        FIFA 948 sayılı bu sirkülerinde hakemin görmediği ve duymadığı durumlarda görüntüden sevkin yapılabileceğini net bir şekilde söylemesi Türkiye’de bu konuda yaşanan tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ