Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin golcüsü Pierre Webo'dan şaşırtan Emenike yorumu - Fenerbahçe Haberleri

        Emenike’ye tepki gösteren Fenerbahçe taraftarına destek, takımın diğer bir Afrikalı’sından geldi. Webo “Her futbolcu ıslıklanabilir, profesyonel düşünülmeli” dedi. “Türkiye’de ırkçılık yok” diye ekledi.

        Fenerbahçe'nin Kamerunlu forveti Pierre Webo Beşiktaş derbisinin olay adamı Emmanuel Emenike hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

        Maçta taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kalan ve bu yüzden formasını çıkarıp sahayı terk etmeyen Nijeryalı takım arkadaşına ders niteliğinde öğütler verdi.

        “IRKÇI HAREKET OLMADI”

        Kamerunlu futbolcu İspanyol radyosu Cadena Ser’daki "Play Football" programına telefonla konuk oldu. Burada kendisine yöneltilen “Emenike'ye ırkçı hakarette mi bulunuldu" sorusuna Webo, "Hayır. Asla böyle bir şey olmadı. Türkiye'de ırkçılık yok. Emenike'ye her profesyonel futbolcuya yapılan protestolar yapıldı. Alkışlamak ya da ıslıklamak taraftarın bir hakkıdır. Ben bunu normal algılıyorum. Her profesyonel futbolcu ıslıklanabilir. Emenike'ye de yapılan buydu. Ama o çok duygusal bir çocuk" ifadelerini kullandı.

        “TARAFTAR ÇOK TUTKULU”

        Taraftar atmosferinin çok zorlayıcı olduğunu da belirten Webo, "Türk taraftarlar çok tutkulu. Derbilerde bunu daha fazla hissediyorsunuz. Şampiyon olmak zorundayız. Daha önce kulübün başına futbol dışı şeyler geldi. Bu yüzden bu dönemdeki başarılar çok önemli. Bu bizi başarıya götüren bir baskı unsuru. Ligi ikinci bitirmek çok şey kaybetmek demek. Galatasaray'la 4’üncü yıldız yarışı yapıyoruz. Dolayısıyla onlarla yarışımız daha özel” dedi.

        (Bugün)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ