Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tartışmalı pozisyonları - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR | Bülent YAVUZ

        Muhteşem derbi gerçekten adına, şanına yakışır şekilde oynandı ve bitti. Fenerbahçe kazandı. Zirvedeki amansız yarış, yeniden heyecan verecek konuma geldi. Kabul edelim ki bu sezon, ligin sonuna kadar bu böyle devam edecek. Derbi maçın hakemi Cüneyt Çakır, Avrupa ve dünyadaki temsilcimiz. Avrupa hakemliğinin patronu Collina'nın çok güvendiği bir hakem. Haliyle bu tür zor müsabakaları da Cüneyt Çakır karizmasındaki hakemlerin yönetmesi kadar doğal bir şey olamaz. Maç öncesi yapılan spekülasyonların hiçbirine katılmıyorum. Bu maçı ancak Çakır yönetirdi ve şahsi kanaatime göre de çok iyi yönetti. Hatalar yok muydu? Elbette ki vardı. Ama bunlar ne neticeye tesir etti, ne de sonuca. İşte Çakır'ın kararları:

        1- 5. dakikada Diego Ribas-Hamit Altıntop mücadelesinde penaltı yoktu. Hamit'in topla oynama mücadelesi, oyun kuralları çerçevesindeydi. Ne itme, ne tutma ne de vurma vardı. Onun için penaltı yoktu. Peki aldatmadan neden sarı almadı Diego? Temas olduğu için hakem ona da gerek görmedi ve bana göre doğru yaptı.

        2- 39. dakikada Gökhan'ın ceza alanı içerisinde gönderdiği topta Alex Telles, boyun ve omuz hizasında topu karşılıyor. Kesinlikle elle oynama yok. Eline gelse de çarpma olurdu ve penaltı olmazdı.

        3- 43. dakikada Hakan Balta - Emenike mücadelesinde yüzde yüz faul vardı ve hakem de düdüğünü çaldı. Peki bariz gol şansı var mıydı? Kesinlikle yoktu. Hakemin Hakan'a çıkardığı sarı kart doğruydu.

        4- 53.dakikada Galatasaray ceza alanına yakın yerde; kabul edelim ki tehlikeli bölgede, Olcan'ın Gökhan'a bir müdahalesi vardı. Bence burada aşırı güç kullanımı vardı. Burada hakem faul verse daha iyi olurdu. Oyunu devam ettirdi.

        5- 62. dakikada Emenike ceza alanına girmek üzereyken, Olcan Adın tarafından düşürülüyor. Hakem tereddütsüz düdüğünü çaldı ve faulü verdi. Ve Olcan Adın'a sarı kart gösterdi. Tabii ki Fenerbahçeliler 'neden kırmızı değil' diye itiraz ettiler. Bariz gol şansının kriterleri vardır. Sadece son adam olunca kırmızı olmaz. Kriterler şunlardır;

        a) Topun istikameti kaleye yöneliyor mu?: Evet

        b) Topun kontrolü Emenike'de mi?: Kesinlikle hayır. Top Emenike'nin gerisinde ve havada. Emenike topu görmüyor bile. Bunun için kırmızı olmaz.

        c) Savunma oyuncularının konumu,

        d) Topun kaleye olan mesafesi.

        Bütün bu kriterler, hakemin bir karar vermesinin şartılarıdır. Topun kontrolü Emenike'de olmadığı için, bariz gol şansı olmaz, sarı kart doğru karardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ