Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Evinde ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak olan Kanarya’da galibiyet dışında ortaya çıkacak hiçbir sonuç akıllara bile getirilmiyor. - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR | Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe bugün 4. yıldız yarışı için kritik bir maça çıkıyor. Evinde ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak olan Kanarya’da galibiyet dışında ortaya çıkacak hiçbir sonuç akıllara bile getirilmiyor. Başkan Aziz Yıldırım da bu maçın önemi nedeniyle bu hafta Samandıra ziyaretlerini sıklaştırdı. Dün yapılan son antrenmanda da takıma moral ve destek için Samandıra’ya giden başkan antrenman öncesinde futbolculara kısa bir konuşma yaptı. Başkan Yıldırım, “Kamuoyundaki havaya bakmayın. Avantaj bizde. Kazanın ve ligde tekrar zirveye çıkın. Saha içinde rahat oynayın ve telaş yapmayın. Biz size güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

        ‘ATAMADIKLARINIZI BU MAÇTA ATIN’

        Yıldırım ayrıca 4. yıldızın yani bu sezonki şampiyonluğun önemine de dikkat çekerken, “Bu şampiyonluk camiamız için önemli. Siz de şampiyon olacaksınız. Yarın (bugün) kazanarak yeniden çıkışa geçeriz. 50 bin taraftar arkanızda olacak. Bütün camia yanınızda olacak. Stres yapmayın. Kendiniz gibi oynayın. Galatasaray maçları bizim için bayramdır. Kazanın ve bayram yapalım” diyerek oyuncuları motive etti. Başkanın bu sözleri alkışlanırken, adeta gol kaçırma yarışına giden forvetlere de yönelen Yıldırım, “Futbol bu, gol de kaçar hata da olur. Geçmişi kafanıza takmayın. O maçta kaçırdıklarınızı bu maçta atın, kendinizi affettirin” şeklinde konuştu. Bazı futbolcularla başbaşa görüşmeler de yapan Yıldırım tamamen pozitif bir şekilde davranarak takıma moral verdi.

        SON DAKİKA MEİRELES KARARI!

        Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal sahaya süreceği 11’i belirledi... Tecrübeli çalıştırıcının Galatasaray karşısına Meireles’li kadro ile çıkacağı Diego Ribas’ı ise ilerleyen dakikalarda gerekirse oyuna sokacağı belirtildi. Bu arada Alper Potuk’un kadroda yer almaması bekleniyordu... Ancak dün öğlen saatlerinde asbaşkan İlhan Ekşioğlu twitter aracılığıyla taraftara seslenerek, “Alper Potuk kadroda” haberini verdi. Nitekim akşam idmanda da Alper takımla çalıştı.

        EMENİKE ŞOV YAPTI

        Bu arada son idmanda birbirinden nefis goller atan Emenike, arkadaşlarına “Göreceksiniz bu maçı ben kazandıracağım” dedi.

        VOLKAN'IN SBS (Selçuk, Burak, Sneijder) İMTİHANI!

        HTSPOR | ERHAN TELLİ

        Hamza Hamzaoğlu, 16 yıl sonra Kadıköy’de zafere ulaşmak için tüm planlarını yaptı. Sneijder ve Selçuk ceza sahası dışından, Burak da çizgiye yakın yerlerden şutlarıyla sürekli Volkan’ın kalesini yoklayacak

        Galatasaray’ın genç teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 16 yıl sonra Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenerek puan farkını 7’ye çıkarabilmek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Ezeli rakiplerine karşı takımını, her zaman olduğu gibi yine 4-2-3-1 düzeni ile çıkaracak olan Hamzaoğlu; Fenerbahçe kalesini, TT Arena’da Volkan’ı iki kez yıkan Wesley Sneijder ve daha önce frikikten milli kaleciye gol atan Selçuk İnan’la yıkmayı amaçlıyor. Bu ikiliye, genelde ceza alanı çizgisine yakın yerlerden sert şutlarıyla dikkati çeken Burak Yılmaz destek verecek.Kral Burak; Sneijder ve Selçuk’un savunmanın arkasına atacağı toplarda da süratini kullanıp hızla kaleye yönelip gol vuruşu yapmaya çalışacak.

        HAMİT DE VURACAK

        G.Saray, şut bombardımanı konusunda sadece bu üçlüyle değil, Hamit Altıntop’la da rakip kale için büyük bir tehdit unsuru oluşturacak. Melo’nun yerine ön liberoda görev yapacak olan Hamit, mesafe tanımaksızın şutlarıyla dikkati çekiyor. Usta oyuncu ceza alanı önünde topla buluştuğunda sürekli kaleyi deneyecek.

        BASKIN BASANINDIR!

        Hamzaoğlu’nun taktiğiyle başta önde basarak oyuna başlayacak olan Sarı-Kırmızılılar, bu şekilde ezeli rakiplerini hataya zorlamayı amaçlıyor... F.Bahçe’nin galibiyete daha fazla ihtiyacı olması nedeniyle G.Saray, takım savunması ve ayağa garanti pastan ödün vermeyecek. Öğrencilerinden soğukkanlı olmalarını isteyen Hamzaoğlu, F.Bahçe’nin kontralarında arkada bırakacağı boşluğu, Sneijder ve Selçuk’un yaratıcı paslarıyla değerlendirmeyi planlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ