Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı - Futbol Haberleri
        ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ÇAYKUR RİZESPOR - FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe'nin gollerini 24. dakikada Michal Kadlec, 68. dakikada Bekir İrtegün, 86. dakikada Mehmet Topal ve 88. dakikada Moussa Sow kaydetti. Rize'nin tek golünü ise 61'de Orhan Ovacıklı attı.

        51'de Fenerbahçe'de Serdar Kesimal sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Uygar'a bıraktı. Öte yandan Fenerbahçe deplasmanda oynadığı son 10 resmi maçı kaybetmedi. Sarı-Lacivertliler, 2014-15 sezonunda ilk kez deplasmanda oynadığı maçta 4 gol kaydetti.

        Çaykur Rizespor: 1 - Fenerbahçe: 4

        Stat: Rize Yeni Şehir

        Hakemler: Ali Palabıyık, Orkun Aktaş, Ali Saygın Ögel

        Çaykur Rizespor: Aykut Erçetin, Orhan Ovacıklı, Giray Kaçar, Oboabona, Ali Adnan (Dk. 54 Eren Albayrak), Sylvestre, Engin Bekdemir (Dk. 54 Sercan Kaya), Murat Duruer, Tevfik Köse, Obrainak, Lafferty (Dk. 75 Holosko)

        Fenerbahçe: Mert Günok, Serdar Kesimal (Dk. 51 Uygar Mert Zeybek), Bekir İrtegün, Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Meireles (Dk. 65 Webo), Sow, Emenike (Dk. 89 Savaş Polat)

        Goller: Dk. 24 Kadlec, Dk. 68 Bekir İrtegün, Dk. 85 Mehmet Topal, Dk. 87 Sow (Fenerbahçe), Dk. 61 Orhan Ovacıklı (Çaykur Rizespor)

        Sarı kartlar: Dk. 53 Lafferty, Dk. 69 Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Dk. 64 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-1 yenerek, çeyrek finale yükseldi.

        Karşılaşmada Kadlec, Bekir İrtegün, Mehmet Topal gibi üç savunma oyuncusu ve Sow'un golüyle galip gelen sarı-lacivertli takım, Beşiktaş ile Trabzonspor'un elendiği kupada turu geçen taraf oldu.

        İLK YARIDAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR

        2. dakikada Tevfik Köse'nin pasında, ceza yayı içindeki Sylvestre'nin sert şutunda top üsten auta gitti.

        9. dakikada Meireles'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde uygun durumdaki Alves'in kafa şutunda top yandan auta çıktı.

        10. dakikada Oboabona'nın uzaklaştırmak istediği top ceza alanındaki Mehmet Topal'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda Oboabona, yatarak meşin yuvarlağa müdahale ederek, tehlikeyi önledi.

        19. dakikada Mehmet Topuz'un ceza alanı dışı sol çaprazında yerden şutunda, top direğin az farkla yanından auta çıktı.

        24. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Meireles'in soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı ön direğinde iyi yükselen Kadlec, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 0-1

        44. dakikada Engin Bekdemir'in ara pasında top, ceza alanındaki Sow'un eline çarptı. Daha sonra dönen topta Obrainak'ın sert şutunda, kaleci Mert Günok yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi. Çaykur Rizesporlu oyuncular, Sow'un pozisyonu nedeniyle maçın hakemine penaltı itirazında bulundu.

        Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-lacivertli takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR

        47. dakikada Murat Duruer'in pasında, ceza alanı çizgisi önündeki Engin Bekdemir'in şutunda top kaleci Mert Günok'ta kaldı.

        48. dakikada Emenike'nin pasında Meireles bir anda kaleci Aykut Erçetin ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda Aykut Erçetin'den dönen topu Emenike tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

        51. dakikada Murat Duruer'in pasında, ceza alanında Lafferty'in dönerek şutunda kaleci Mert Günok topu çeldi.

        56. dakikada Orhan Ovacıklı'nın sağdan ortasında, Murat Duruer'in ceza alanından attığı şutta, Bekir İrtegün'ün yatarak müdahale ettiği topu kaleci Mert Günok kontrol etti.

        61. dakikada Çaykur Rizespor beraberliği sağladı. Obrainak'ın pasında, ceza alanı sağ çaprazında savunmanın arkasına sarkan Orhan Ovacıklı, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

        67. dakikada soldan Murat Duruer'in pasında, ceza alanında Lefferty'in topun gelişine şutunda, meşin yuvarlak direğin yanındana auta çıktı.

        68. dakikada Fenerbahçe tekrar öne geçti. Mehmet Topuz'un sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında oluşan karambolde top Bekir İrtegün'ün önüne düştü. Bu futbolcunun yatarak şutunda meşin yuvarlak kaleci Aykut Erçetin'in sağından filelerle buluştu: 1-2

        79. dakikada Orhan Ovacıklı'nın sağdan ortasında, kaleci Mert Günok'un çeldiği top yakın mesafedeki Sercan Kaya'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda, top tekrar Mert Günok'a çarparak uzaklaştı.

        85. dakikada Emenike'nin pasıyla sağdan ceza alanı son çizgisine inen Uygar Mert Zeybek, topu penaltı noktası yakınındaki Mehmet Topal'a aktardı. Bu futbolcu da yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-3

        87. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Sağ tarafta Eren Albayrak'ı geçen Emenike topu ön direkteki Sow'a doğru çıkardı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı topuğuyla filelere yolladı: 1-4

        Maçın son anlarında sakatlanan Mehmet Topal, sedyeyle oyunu terk etti. Karşılaşmayı 4-1 kazanan Fenerbahçe, çeyrek finale yükseldi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal, kupada ilk kez genç futbolculara yer vermedi.

        Grup maçlarında oynadığı 6 maçta da ağırlıklı olarak genç ve az süre alan oyuncularına görev veren Kartal, bu kez eksik oyuncuların çokluğuna rağmen yedek ve as oyuncularından oluşan bir 11 ile maça çıktı. Kartal, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Mahdi Akgül ve Savaş Polat gibi oyuncuları yedek soyundurdu. İlk 6 maçın tamamında ilk 11'de forma giyen 21 yaş altı oyuncusu Uygar Mert Zeybek, kupada ilk kez 11'de kendine yer bulamadı.

        FENERBAHÇE 8 İSİM YOK

        Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra hafif sakatlığı nedeniyle Kuyt tedbir amaçlı olarak kadroya alınmadı. Trabzonspor maçının ardından gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı olan Caner Erkin ve bu maçtan sonra tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen kaleci Volkan Demirel de kadroda yer almadı.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu futbolcuların yanı sıra Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Egemen Korkmaz'a da kupa mücadelesinde yer vermedi. Webo, Diego gibi oyuncular ise yedek kulübesinde oturdu.

        EV SAHİBİ TAKIMDA 5 EKSİK

        Fenerbahçe gibi Çaykur Rizespor'da eksik bir kadroyla mücadale etti. Ev sahibi takımda, Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Kıvanç Karakaş ve Koray Altınay ile sakatlıkları bulunan forvet oyuncuları Deniz Kadah, Kweuke ve Afrika Uluslar Kupası'ndan henüz dönmeyen Viera, olmak üzere 5 futbolcu forma giyemedi. Beşiktaş karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Holosko, Sercan Kaya ve Eren Albayrak, bu kez yedek kulübesinde oturdu. Bu oyuncuların yerine Lafferty, Murat Duruer ve Iraklı oyuncu Ali Adnan görev yaptı.

        TARAFTAR İLGİSİ

        Çaykur Rizesporlu taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi. Rize Yenişehir Stadı'nda tribünler boş kaldı. Yaklaşık 2 bin dolayında yeşil-mavili taraftar, takımlarına destek verdi. Kale arkası tribününde bulunan yaklaşık 500 kişilik sarı-lacivertli taraftar da Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu tribünde maç öncesi "Aziz istifa" yazılı afiş açıldı. Çaykur Rizespor taraftarlarının arasında bazılarının Trabzonspor flaması ve atkısı açtıkları gözlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ