Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Arda Turan capsler, Arda Turan hakeme krampon fırlattı, Arda Turan banknot - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Ne atılan 5 gol, ne gösterilen 2 kırmızı kart, ne de ikinci yarıda yaşanan gerginlik... A.Madrid ile Barcelona arasındaki Kral Kupası yarı final rövanşından sonra akıllarda kalan tek şey; Arda Turan’ın hakeme sinirlenip kramponunu fırlatmasıydı... Milli yıldızın bu hareketi, İspanya’da ve Türkiye’de sosyal medyayı salladı. İspanyollar halen bu olayın şokunu yaşarken; Arda’nın sahalarda daha önce görülmemiş bu tepkisi, sosyal medyada da “trend topic” oldu. Arda’nın hareketini onaylamayan İspanyollar, oyuncumuzun kramponu ile ilgili çeşitli parodiler yayınladı. Ülke televizyonları, bu görüntüyü defalarca yayınlayarak Arda Turan’ın sarı kart görerek hafif bir ceza ile kurtulduğuna dikkat çekti.

        ARDA MODAYA UYDU

        Spor programlarında bu hareket en fazla tartışılan konuların başında geldi. Gazetelerdeki yorumlarda ayakkabı fırlatmanın bazı bölgelerde normal olduğu hatırlatılarak, Arda Turan’ın bu hareketiyle modaya uyduğu belirtildi. Sosyal medyada da İspanya-Türkiye atışması vardı... Milli yıldızı eleştiren İspanyollar’a karşı Türkiye’den de destek mesajı yağdı. Atleticolu yıldız doğup, büyüdüğü yer olan Bayrampaşa ile özdeşleştirildi. Arda hayranları, “Eli maşalı” sözüne atıfta bulunarak “Eli kramponlu” yorumunu yaptı.

        10 NUMARA JEST

        Atletico Madrid, Facebook hesabının 10 milyon kişiyi geçtiğini, 10 numaralı Arda Turan’ın resmini taşıyan 10 Euro’yla duyurdu. Bunu getirenlere ürünlerde yüzde 10 indirim yapılacak.

        CEZADAN KURTULDU

        La Liga’nın en genç FIFA kokartlı hakemlerinden biri olan Gil Manzano, Arda Turan’la ilgili raporunda kramponlarını yan hakeme fırlatmadığını savundu. Manzano, hakem komitesine gönderdiği raporda, Arda’nın oyunun tansiyonundan kaynaklanan sinirle ayakkabısını sahanın dışına doğru fırlattığını ve yan hakemi hedef almadığını belirtti. Bu raporla Milli yıldızın önemli bir cezadan kurtulduğuna dikkat çekildi. Hakemin Arda’nın kramponlarını saha içinde birine değil de saha dışına fırlatmasını baz aldığına yer veren İspanyol basını, kramponunu saha içinde bir bölgeye fırlatması halinde cezanın en az üç aya kadar çıkabileceğini öne sürdü.

        GÜLSEM Mİ NE YAPSAM?

        Barcelona’nın Hırvat yıldızı Ivan Rakitic, Arda Turan’ın ayakkabısını fırlatması hakkında ilginç bir yorumda bulundu. Rakitic, “Nasıl bir tepki vereceğimi bilemiyorum. Gülsem mi ne yapsam bilemiyorum” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

        AKLINI KAYBETTİ KIRMIZI GÖRMELİYDİ

        İspanyol basınında, “Arda aklını kaybetti” ifadesi ön plana çıktı. Marca, “Aklını kaybetti ve cezası kırmızı kart olmalıydı” yorumunu yaparken, El Mundo Deportivo, “Herkes onun ayakkabılarından çok şey bekliyor ama dünkü hareketi kimse kesinlikle beklemiyordu. Simeone, sadece Kral Kupası’nı değil, La Liga’yı da mahvedeceğini anlayınca Arda Turan’ı oyundan aldı” diye yazdı.

        SOSYAL MEDYADA ARDAMANIA!

        Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de Arda Turan çılgınlığı yaşandı. Birçok capsi yapılan Milli yıldız için en çok dikkat çekeni ise 2008’de basın toplantısında Iraklı bir gazetecinin ABD Başkanı George Bush’a attığı ayakkabıyla resmedilen oldu. Arda’nın Müslüman olmasından dolayı gollerini secdeye vararak kutladığı hatırlatıldı ve “Öfkelendiği zaman o da Iraklı Müslüman gibi ayakkabısını fırlatıyor” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ