Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor trabzonspor'dan açıklama, trabzonspor'dan şike davası açıklaması, trabzonspor'dan şike açıklaması - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Kulübünden, "şike davasının Trabzonspor'un ve ülke sporunun davası olduğu" bildirildi.

        Kulübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Çağlayan Adliyesindeki şike davası duruşmalarını izlemek isteyen Trabzonspor taraftarları ile Fenerbahçe Kulübü taraftarları arasında ayrım yapıldığı, Trabzonspor taraftarlarının Çağlayan Adliyesi'ne alınmadığı ileri sürüldü.

        Şike davasını takip eden Hukuk Kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin, İstanbul Spor Şube Müdürlüğüyle yaptığı görüşmelerin de sonucu değiştirmediği savunulan açıklamada, "Taraftarımıza 'Bu dava Fenerbahçe'nin davası, Trabzonspor'un davası değil. Biz bu şekilde talimat aldık' denilerek, adliye çevresinden uzaklaştırılmıştır" ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, şike davasının en büyük mağdurunun Trabzonspor taraftarı olduğu bildirilerek şu ifadelere yer verildi:

        "Bu dava en başta Trabzonspor'un davası, en çok da ülke sporunun davasıdır. Yargılama açısından da Trabzonspor Kulübü müdahil konumdadır. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182/1. maddesine göre de duruşma ve celseler herkese açıktır. Şike soruşturmasının ortaya çıktığı 3 Temmuz 2011 tarihinden bu yana gerek Trabzonspor Kulübü gerekse Trabzonspor taraftarı hukuk dışına çıkmamıştır. Kulübümüz hukuki zeminde mücadele etmiştir. Taraftarlarımız da demokratik haklarını yakmadan, yıkmadan, kırmadan, dökmeden aramıştır."

        Trabzonspor Kulübünce, taraftarının hakkının aranması konusunda gerekli girişimlerin yapılacağı da işaret edilen açıklamada, şike davasının bundan sonra yapılacak duruşmalarında kamu görevlileri eşit davranmaya davet edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ