Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir’in kalecisi Volkan Babacan, “Avrupa’nın dev eldivenleri” arasına girdi - Rams Başakşehir Haberleri

        İstanbul Başakşehir’in kalecisi Volkan Babacan, sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla Avrupa’nın önde gelen eldivenleri arasında yer aldı. Görev aldığı 16 maçın 10’unda kalesini gole kapatan 26 yaşındaki kaleci; Casillas, Courtois ve Hart gibi dünyaca ünlü kalecileri geride bıraktı. Milli kalecimiz ile birlikte Juventus’un efsane ismi Gianluigi Buffon ve Roma’nın eski Galatasaraylı kalecisi De Sanctis, 10 maçta topun filelerle bulaşmasını engelleyen isimler oldu.

        ZİRVE MANUEL NEUER’İN

        Dünyanın önde gelen ligleri La Liga, Bundesliga, Serie A ve İngiltere Premier Lig dikkate alındığında, bu sezon 13 maçta kalesini gole kapatan Bayern Münih’in kalecisi Manuel Neuer, bu alanda zirveye yerleşti. Bundesliga’da sadece 4 gol yiyen Alman kaleciyi, 11 maçta rakip futbolculara geçit vermeyen Barcelona’nın Şilili file bekçisi Claudio Bravo izledi. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton’un kalesini koruyan İngiliz Fraser Forster ise 9 karşılaşmada gol yemeyerek öne çıktı. Geçen sezon kiralık forma giydiği Atletico Madrid’deki başarılı performansının ardından Chelsea’ye geri dönen Belçikalı Thibaurt Courtois ile Swansea City’nin Polonyalı eldiveni Lukasz Fabianski, 8 maçta kalesinde gol görmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ