Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Arif Erdem açıklama, Arif Erdem röportaj, Arif Erdem yabancı uygulaması hakkında konuştu, Arif Erdem Yabancı uygulamasını sakıncalı buluyor - Galatasaray Haberleri

        İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri devam ediyor. Semineri takip eden teknik direktörlerden Galatasaray'ın eski futbolcusu Arif Erdem, Süper Lig'in ilk yarısını ve federasyonun yeni aldığı yabancı kuralını değerlendirdi.

        Erdem, ligde birçok takımın performans açısından dönem dönem iyi dönem dönem de kötü sonuçlar elde ettiklerini belirterek, "Ama ben futbol yönüne bakıyorum, futbol adına bir kaç takım haricinde çok göze hoş gelen futbol olmadığını ve tribündeki boşlukların da futbolun kalitesinin düşürdüğünü düşünüyorum. İkinci yarıdan itibaren daha çok mücadelenin daha çok kümede kalma ve şampiyon olma mücadelesinin artacağını düşünüyorum. İlk önce futbola yapılan düzenlemeleri baştan tekrar düzenlemeleri gerekiyor. Derbilerde bile stat dolmuyor. Yıllardır o sahada olan biri olarak diyorum ki tribünler dolmadığında futbolcu sahada keyif almaz, futbolcunun keyif almadığı maçtan da güzel oyun çıkmaz." şeklinde konuştu.

        Muhabirin, "Passolig, uygulaması bunda etkili olmuş mudur?' şeklindeki sorusuna Arif Erdem, "Passolig'i anlamış değilim. Passolig çıktığından beri tribünler boşaldı. Bunun acaba artısı eksisi tartışılmış mıdır? Ama bugün baktığınız zaman Passolig çıktıktan sonra tribünler boş kaldı. Acaba bu Passolig'ten midir, veyahut statlarımızdaki olumsuzluklardan mıdır, sahadaki göze hoş gelmeyen futbol mudur bu da tartışılmalıdır. En önemlisi bence futbolcu tribünleri dolu gördüğünde aşka ve şevke gelir ev işini daha iyi icra eder. Bunun neticesini büyüklerimiz düşünür. Ama biran önce önlem almaları lazım. sonuçta futbol izleme oranı yüzde 50'lere kadar düşmüştür. Derbilerde tribünler dolmuyorsa bu düşündürücü olmalı.

        Yabancı kuralıyla ilgili de fikirlerini dile getiren Erdem, "Ben sakıncalı buluyorum. Alt yapıdan zaten futbolcu yetiştirme problemi var. En son bir Arda'yı sayabiliriz." ifadelerini kullandı.

        Avrupa'da yabancı futoblcu sınırının olmadığını ancak kurallara bağlandığını hatırlatan Arif Erdem, "Milli olmamış yabancı futbolcular, yerli futbolcuların önünü kapıyor. Şöyle bir artısı olabilir; maalesef bizim kardeşlerimiz çok çabuk oldum havasına giriyor. Çok çabuk oldum demek bir iki maçta olabilecek bir şey değil. Futbolda en aşağı 10 yıl aynı standartlarda oynayabiliyorsan üst düzeysin diyebilelim. Yerli futbolcular için de bu oluşum, işine sahip çıkma adına, çok daha çalışma adına teşvik edecektir." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ