Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa: 0 - Sivasspor: 0 / MAÇ ÖZETİ VE GOLLERİ - EMS Yapı Sivasspor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KASIMPAŞA - SİVASSPOR MAÇININ TĞM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa evinde konuk ettiği Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı. Kasımpaşa maçın son saniyelerinde inanılmaz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu sonucun ardından lacivert-beyazlılar 20 puana yükseldi. Sergen Yalçın yönetiminde ilk lig maçına çıkan Yiğido'nun ise 11 puanı bulunuyor.

        PAŞA EVİNDE YENİLMİYOR

        Sahasında bu sezon oynadığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 beraberlik alarak iyi bir performans ortaya koyan Kasımpaşa, evindeki son 12 maçı da kaybetmedi.

        TUNAY TORUN VE DA COSTA CEZALI

        Kasımpaşa'da Tunay Torun, Sivasspor'da da Da Costa, karşılaşmalara gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezon dördüncü kez sarı kart gören oyunculardan Tunay Torun, Kasımpaşa'nın 16. haftada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor ile yapacağı maçta, Da Costa ise Sivasspor'un aynı haftada Kardemir Karabükspor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

        KASIMPAŞA: 0 - SİVASSPOR: 0

        STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

        HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Adil Sinem

        KASIMPAŞA: Isaksson, Orhan Şam, Donk, Barış Başdaş (Dk. 29 İlhan Eker), Sancak Kaplan, Tunay Torun, Castro, Alpaslan Öztürk, Babel (Dk. 75 Viudez), Scarione, İbrahim Halil Çolak (Dk. 56 Adem Büyük)

        SİVASSPOR: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Abdurrahman Dereli, Burhan Eşer, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Musa Sinan Yılmazer (Dk. 58 Hakan Arslan), Chahechouhe, Batuhan Karadeniz (Dk. 77 Ahmet Aras)

        SARI KARTLAR: Dk. 36 Tunay Torun, Dk. 61 Orhan Şam, Dk. 72 Adem Büyük, Dk. 86 Castro (Kasımpaşa), Dk. 50 Ümit Kurt, Dk. 64 Da Costa, Dk. 77 Abdurrahman Dereli, Dk. 87 Adem Koçak, Dk. 90 Kadir Bekmezci (Sivasspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        21. dakikada Kadir'in sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırdığı topu ceza sahası önünde kontrol eden Adem'in sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        34. dakikada Donk'un uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Halil Çolak'ın ceza sahasında yaptığı vuruşta, top önde olan kaleci Korcan'ın müdahalesiyle kornere gitti. Aynı dakika Babel'in ceza sahası dışı sol çaprazdan etkili şutunda, meşin yuvarlak kaleci Korcan'dan döndü.

        42. dakikada Tunay Torun'un sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Castro'nun vuruşunda top Korcan'da kaldı.

        45+2. dakikada kendi yarı sahasında serbest vuruş kullanan Da Costa'nın ortasında, Batuhan topu göğsüyle ceza yayı önündeki Chahechouhe'ya indirdi. Bu futbolcunun şutunda ise meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Halil Çolak'ın ceza sahası dışına çıkardığı topa Castro sağ çaprazdan vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        78. dakikada Tunay Torun'un ceza yayı gerisinden kaleyi cepheden gören noktadan attığı sert şutta, iyi uzanan kaleci Korcan son anda topu kornere çeldi.

        81. dakikada Cicinho'nun sağdan ortasında, ceza sahasında yükselen Hakan'ın kötü kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

        90+4. dakikada Kasımpaşa, bir pozisyonda iki kez gole çok yaklaştı. Viudez'in pasıyla ceza sahasında defansın uzaklaştıramadığı topla buluşan Scarione'nin yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan döndü. Ceza yayı içinde topu kontrol eden Castro'nun sert şutunda ise Cicinho, köşeye giden meşin yuvarlağı son anda çizgi üzerinden kafayla kornere gönderdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Sivasspor'u konuk eden Kasımpaşa'da teknik direktör Şota Arveladze, kariyerindeki 150. lig maçına çıktı. Futbolculuk döneminde Trabzonspor ile önemli başarılar elde eden ve gol krallığı yaşayan Arveladze, teknik direktörlük kariyerine 2010-2011 sezonunda Türkiye'de başladı.

        Gürcü teknik adam, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarıyla 2012-2013 sezonun ilk 6 haftasında Kayserispor'u çalıştırdı. 41 yaşındaki Arveladze, Kayserispor'dan ayrıldıktan 1 hafta sonra 2012-2013 sezonun 8. haftasında Kasımpaşa'nın başına geçti. Şota Arveladze, Kasımpaşa ve Kayserispor ile Süper Lig'de çıktığı 149 maçta 56 galibiyet, 39 beraberlik ve 54 mağlubiyet yaşadı.

        SİVASSPOR, SERGEN YALÇIN İLE İLK LİG MAÇINA ÇIKTI

        Sivasspor, geçen hafta istifa eden Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un yerine göreve getirilen Sergen Yalçın ile ilk lig maçına çıktı. Geçen sezon bir süre Gaziantepspor'u çalıştıran Sergen Yalçın, Süper Lig'de ikinci teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Sivasspor'da ilk lig sınavını Kasımpaşa karşısında verdi.

        Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli futbolcular arasında yer alan ve Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor'da da top koşturan Sergen Yalçın, Sivasspor'un başında çıktığı ilk resmi maçta Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında 4-0'lık galibiyet sevinci yaşamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ