Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yukatel Adana Demirspor Beşiktaş Adana Demirspor maçında fair play hareketi, Beşiktaşlı futbolcular Adana Demirspor'a verilen kırmızı karta isyan ettiler (Beşiktaş - Adana Demispor maçında Hakan Söyler'in gördüğü kırmızı karta Beşiktaşlı futbolcular itiraz edince iptal edildi) - Futbol Haberleri

        Maçın 21. dakikasında Hakan Söyler'in Veli Kavlak'a yaptığı tehlikeli harekete, hakem Suat Arslanboğa tereddütsüz bir şekilde kırmızı kart çıkardı. Ancak karara sadece Adana Demirsporlu futbolcular değil Beşiktaşlı futbolcular da itiraz etti.

        Hakemin yanına gelen Veli, Ersan ve Oğuzhan kararın 'ağır bir karar' olduğunu söylediler. Bunun üzerine hakem Suat Arslanboğa da kırmızı kartı iptal ederek Hakan Söyler'e gösterdiği kartı sarı karta çevirdi.

        Beşiktaşlı futbolcuların bu hareketi tribündeki taraftarlarca alkışla karşılanırken sosyal medya da da büyük yankı uyandırdı.

        Beşiktaş'ın resmi twitter hesabından da olayla ilgili olarak, "Adana Demirsporlu Hakan'ın yaptığı faul sonrası hakem kırmızı kartını çıkardı. Futbolcularımızın itiraz etmesi sonucu hakem kararını değiştirdi" mesajı yayınlandı.

        Beşiktaş TV'nin resmi Twitter hesabından ise "Gururlanıyor musun, Beşiktaşlı ve 'Şerefinle oyna; hakkında kazan' Bu sözü boşuna söylemiyoruz" mesajlarını yayınlandı.

        Takımın golcüsü Cenk Tosun da "Bu yüzden Beşiktaş" mesajı yazdı.

        VELİ OLAYI ANLATTI

        Beşiktaş'ta Veli Kavlak, Adana Demirspor mücadelesinde yaptığı fair-play hareketinin ardından açıklamalarda bulundu. İşte Veli'nin açıklamaları:

        "Karşı takım oyuncusu ile bir mücadeleye girdik, sonra o ayağını çekti, bir şey olmadı. Hakem kırmızı gösterince şaşırdım. Ne yapacağımı da bilemedim. Olcan, Ersan geldi birbirimize baktık. Sonra hakeme gittim, o da bana sordu. Ben de alakası yok hocam dedim. Sonra hakem teşekkür etti."

        "FUTBOL ADINA GÜZEL BİR ŞEY..."

        "O anda 1-0 falan kafamızda yoktu. Benim surat ifademden de bellidir. Arkadaşlarımı da kutluyorum. Güzel bir şey oldu futbol adına."

        FEDERASYON'DAN TEŞEKKÜR

        Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Adana Demirspor arasında oynanan maçta rakip oyuncuya gösterilen kırmızı kartı iptal ettiren siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak'a teşekkür etti.

        TFF'nin internet sitesinde yer alan mesajda, "Bugün oynanan Beşiktaş-Adana Demirspor müsabakasının 21. dakikasında Beşiktaş kulübümüzün futbolcularından Veli Kavlak, müsabakanın hakemi Suat Arslanboğa tarafından Adana Demirspor futbolcusu Hakan Söyler'e gösterilen kırmızı kartı iptal ettirerek örnek bir davranışta bulunmuştur. Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu örnek hareketi ve müsabakanın hakemlerine yardımı nedeniyle Veli Kavlak'a teşekkür eder, Fair Play ruhuna uygun benzer davranışların futbol müsabakalarında artarak devam etmesini dileriz" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ