Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım basın toplantısı - Fenerbahçe Haberleri

        İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

        "Biliyorsunuz bugün basın toplantısı yapacağımızı daha önce söyledik. Konumuz ise tribünlerde seyircilerle ilgili konuları kamuoyuyla paylaşmak. Bunun için bu toplantıyı tertip ettik. Dün bililyorsunuz başka gelişmeler de oldu. Onlarla ilgili de açıklama yapacağım..."

        "AMAÇLARI FENERBAHÇE'YE ZARAR VERMEK"

        Aziz Yıldırım'ın basın toplantısının başında, tribünlerde kendisine sürekli muhalefet eden grubun, Fenerbahçe maçlarında ve son şampiyonluk şöleninde yaptığı protestolardan derlenen bir film gösteridi. Filmde söz konusu taraftarlar için, "Fenerbahçe düşmanlarıyla omuz omuza hareket eden bu grup. Onlar için isimler, gelenler gidenler teferruat. Amaçları Fenerbahçe'ye zarar vermek" ifadesi kullanıldı.

        YILDIRIM: BU TÜRK FUTBOLUNUN SORUNUDUR

        "Tribünlerdeki seyirci sorunuyla sadece Fenerbahçe mücadele ediyor. Diğer kulüplerimiz mücadele etmiyor. Tribünlerdeki bu profildeki seyirci sorunu yalnız Fenerbahçe'nin değil Türk sporunun sorunudur. Bu sorunu bitirmeye kararlıyız."

        "Avrupa'da Türk takımları maç yapamaz hale geldi, belki de yakında tamamen men edileceğiz. Avrupa'da alacağımız bir cezada, Fenerbahçe bir yıl men edilecek. Bizim dışımızda bazı şahıslar bu kişilere bilet ve maddi yardımlar yaptılar. Bana küfür ettirdiler. Bu şahısları iyi tanımamız lazım. Bunlar futbol seyircisi değil."

        "FENERBAHÇE TARAFTARI OLAMAZSINIZ"

        "23. dakikada 'adam gibi oynayıp' diyerek bağırıyorsan, sen Fenerbahçeli olamazsın. Hiçbirinde Fenerbahçe forması yok. Daha ilk dakikalarda 'adam gibi oynayın' diye bağırırsan sen taraftar değilsin. Geçmiş yıllarda bilet vermeme organizasyonu yaptık, bilet yardımı yapıp, aleyhimize tezahürat yaptırdılar, ses çıkartmadık."

        "FENERBAHÇE ÜZERİNDEN RANT VAR"

        "GFB dedikleri grup adına üretip sattıklarıyla yılda 4-5 trilyon kar ediyorlar. Tribünde rant var. Tribün dışında ise Fenerbahçe üzerinden rant var. Bu şahıslar siyasi mesajlar veriyorlar; kendi liderleri hapisteler diye... Alanya'da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyolar, hayatlarında hiç bağırmamışlar. Başları hapiste olmasa bağıramazlar..."

        "GEZİ OLAYLARINDAN SONRA..."

        "Devlet olmadan biz bu işi çözemeyiz. Devlet bu konuya sahip çıkmalı. Avrupa'da yoksa hiç bir Türk takımı maç yapamaz. Ben bir resim gördüm. Eski valimiz kendi koltuğunda oturuyor. Karşısında da bu grubun lideri oturuyor. Ben de Vali'ye gidip bunun yanlış olduğunu söyledim. Aksi halde 'her provakasyonun sebebi sizsiniz' dedim. O şahsın her türlü kötü alışkanlığı olan biri olduğunu söyledim. 'Gezi olaylarından sonra bazı sanatçıları kötü alışkanlıklardan dolayı aldınız peki bu adamı neden almıyorsunuz' dedim. Bu grup devletin ve siyasetin yanında olduğunu gösterip siyasi rant kapısı sağlamaya çalışıyor. Buna izin verilmemeli. Benim amacım tehlikeyi anlatmak. Bu grup devlet ve siyasetin yanlarında olduğunu göstererek rant sağlamaya çalışıyorlar."

        "3-5 TANE ÇAPULCUYA PRİM VERMEM"

        "Biz, insanlar gelip aileleriyle, eşleriyle maç izlesinler istiyoruz ama tribünlerdeki tezahüratları görüyorsunuz... 3-5 tane çapulcuya prim vermem. Ben bu kulübe 25 yılımı verdim. Bana 'diktatör' diyorlar, desinler. Ben tüzükle kulübü tüm Fenerbahçelilere açtım. Benim üzüldüğüm tek nokta sporcuma ve antrenörüme hakaret edilmesi. Gençlerbirliği maçında soyunma odasına gittim. Hasan Ali ve Alper'in küfürden ötürü oynamak istemediğini söylediler. Oyuncular Maraton tribününe küfür yedikleri için gitmek istemiyordu. Ben de tepkimi koydum, gerekeni yaptım."

        "FENERBAHÇE'NİN MAÇLARINA GİREMEYECEKLER"

        "Bana 'istifa et' diyebilirler ama sahadakilere kötü tezahürat olamaz. Bu şahıslara kombine vermeyeceğimizi sezon başında deklare ettik. İnsanlar bilmediğimiz kişilere ve GFB'ye de 50 tane kombine vermişler. Ben de o listeyi iptal ettim. Ayın 20'sinden itibaren mağdur olanlara biletleri teslim edilecektir. Ancak tespit edilenler hiç bir maça giremeyecekler. Mağdur olanlar var. Kusura bakmayın. Fakat bu kişiler, neden kombinelerini Fenerbahçe'den almadılar?"

        "BENLE MÜCADELE ETMEK İSTİYORLARSA KULÜBE ÜYE OLSUNLAR"

        "Önce Fenerbahçe formasını satın alsınlar, sonra maça gelsinler. Haydi hodrimeydan. Benle mücadele etmek istiyorlarsa kulübe üye olsunlar, ama bunların hayatı rant. Altunizade'de bu grup yüzünden rant yüzünden bu grupla hiç bir alakası olmayan bir kişi öldürüldü. Basının muhatabı böyle çapulcular değildir. Neden muhatap oluyorsunuz bunlarla? Böyle reyting olmaz. O amigolar gidip diğer grubun liderleriyle Umre'ye gidip daha sonra dönüp aynı günahlara devam ediyorlar."

        "TRİBÜNDE ESRAR VE ALKOLE KARŞIYIM"

        "Maç sırasında koku geliyor tribününden. Esrar içiyorlar esrar. Devlete sesleniyorum; şikayetçiyim. Buradan suç duyurusu yapıyorum. Ben tribünde alkol ve esrara karşıyım. Bu grupların başındakilerin etrafındaki gencecik çocuklar da bıçaklanarak ölüyorlar. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı bu gruplardan koparın. Kokain ve uyuşturucu kullanıyorlar."

        "MİLLİ MAÇTA DA BUNLARI ORGANİZE ETTİLER"

        "Tekrar söylüyorum; Fenerbahçe bir maçta daha ceza alırsa Avrupa'dan 1 sene men edilecek. Burada karşıya geçecek parası olmayanlar Münih'e gidiyorlar. Bunlara vizeyi ve bileti kim alıyor, araştırsınlar. 3 Temmuz'dan beri durmadan bir savaş veriyoruz. Bizi bu duruma sokanlar hakkında suç duyurusu yapacağız, mücadele sürecek. Milli maçta dahi mevcut federasyon aleyhinde tezahüratlar yapıldı, bunları organize ettiler. Bir tv kanalı da bunları konuşuturup kahramanlık taslıyor."

        "KOMBİNELERİNİ İPTAL EDECEĞİZ"

        "İsmail Kartal'a küfredenler oldu. Tespit ettik hepsini kombinelerini iptal edeceğiz. Bu küfür edenlerin çoğu başkalarının biletleriyle içeriye giriyor. Bundan sonra tribünlerde hiçbir maçta küfür olmayacak. Buraya gelen sadece takımını destekleyecek. Dün Münih'te 'yönetim istifa' diye bağıranları ıslıklayarak susturan tüm taraftarlarımızı tebrik ediyorum."

        "İKİNCİ KONU BENİ KINAMALARI"

        "İkinci konu, Yıldırım Demirören ile Kulüpler Birliği'nde beni kınamaları. 15 gün sonra taş düştü herhalde, beni kınıyorlar. Ben ne demişim? (Aziz Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından basın mensuplarına hakem hatalarıyla ilgili hazırlanan bir video izlettirildi.)

        HAKEME NELER SÖYLEDİ? ANLATTI...

        "Biz konuşmuyoruz ama Gençlerbirliği maçında hakemi gördüm, bizim takımın soyunma odasına giderken. Dedim ki 'Bizim oyuncunun dizine basılıyor, siz çalmıyorsunuz ve sonra rakip bundan cesaret alıyorlar. Böyle yaparsanız bir daha Kadıköy'e gelemezseniz' dedim. Beni kınayın tamam, ama onları da kınayın. Ben yüzüne söylüyorum. Onlar maçtan önce baskı altına alıyorlar."

        "TOPLANDILAR BANA SAHİP ÇIKTILAR"

        "Mecnun Odyakmaz ile konuşuyorduk telefonda. Milli maçta Demirören aleyhine tezahürat vardı. Mecnun Bey'e dedim ki, 'Kulüpler Birliği toplantısından sonra Yıldırım Bey'e sahip çıkan bir açıklama yapın' dedim. Yanında Demirören de vardı, telefonun sesini açtı, o da duydu. Sonra onlar toplandı, bana sahip çıktılar. Türk futbolunun sorunu bu muydu?

        "HAYATIMDA 1 KERE HAKEM ODASINA GİRDİM"

        "Ben hayatımda sadece 1 kere hakem odasına girdim, Rizeli yönetici de vardı yanımda. Onda da Ali Aydın vardı, Rizeli yönetici vardı, tebligat yaptılar ikimize de."

        "CÜNEYT ÇAKIR İYİ HAKEM DEĞİL"

        "Bir adamın gözünü bağlayın, sesten pozisyona penaltı verir. Çok hata yapıyor hakemler, yapmasınlar. Cüneyt Çakır iyi hakemmiş, iyi hakem değil. İngiltere'de Alex Ferguson'ı delirtti, İspanya'da ortalığı birbirine kattı. Şişirmeyle olmaz bu iş."

        "FENERBAHÇE'NİN ÖNÜ KESİLİRSE HER YERİ BASARIM"

        "Bakın bir daha söylüyorum, Fenerbahçe'nin önü kesilirse, böyle bir niyet varsa, her yeri basarım. Böyle kınama olmaz. Önce diğerlerini kınayacaksın. Kınayan da Demirören olmayacak."

        "AY-YILDIZIN ŞEREFİNİ KURTARSIN"

        "Demirören, Ay Yıldızın şerefini kurtarsın. Gelenden 3, gidenden 4 yiyorsun. 2002'de Brezilya bizi zor yeniyordu. Böyle bir algı yapıyorlar ki, Milli takımı unutturuyorlar. Milli takım 10 tane de yiyebilir, mesele o değil. Çok seyirci getirdik falan, bunla algı değiştiriyorlar. Siz Kazakistan maçını düşünün. Orada puan kaybederseniz, ne yapacaksınız onu düşünün. Beni kınamayla iş değişmez. Değişecekse sabah akşam kınayın, ne olacak ama değişmez."

        "BENDEN ÖNCE NE KAZANDIRDI?"

        "Ben Kulüpler Birliği başkanlığı yaptım. Bu Kulüpler Birliği, kulüplere benden önce, benden sonra ne kazandırdı? Benim dönemimde Kulüpler Birliği neler kazandı, diğerlerinde ne kazanabildi? Ben Kulüpler Birliği başkanı olsaydım, böyle şike tezgahı yapabilirler miydi?"

        "İHALE YAPILIYOR, KİMSE BİLMİYOR"

        "Milli Takım hepimizin olgusudur. Değersizleştirilmemelidir. Varsa bir sorumluluk, o sorumluluğu üstümüze almalıyız. Sonuçların iyi olması için tedbirler almalıyız. Bugün TFF'ye yazı gönderiyoruz, cevap verme yönlü. İhale yaptılar, ne kadara gitti, ne kadar sürecek, kim ne alacak? Kimse bilmiyor. Sezondan 1-2 gün önce bir şeyler söylüyorlar. Kime ne veriliyor, hep hikayeler yazılıyor."

        "BREZİLYA'YA 3 MİLYON EURO NEREDEN VERİLMİŞ?"

        "Brezilya'ya 3 milyon euro para verilmiş, nereden verilmiş? Stad kiraları acayip, vergiler var. Kulüpler üstünden para kazanıyorsunuz. Şike diyorlar, şikeden sonra stadyumlar inadına full doluydu. Şimdi niye boş? Bazı çalışmalar yapılması lazım. Hiçbir şey yapmıyorlar tribünlerle, stadyumlarla ilgili."

        "SEN KİMSİN LAN KİMSİN"

        "Göksel Gümüşdağ ve Yıldırım Demirören'e şimdi bir soru soruyorum. Serdar Adalı Bey'i attılar aslanların önüne. O da iyi dayanıyor. Bir olay olduğu zaman başkanın bilgisi olmadan bir iş olmaz. Ben ne diyorum: 'Biz yapmadık'. Ölene kadar da söyleyeceğim. İsteyene istediği yerde söylerim. Başkaları bir şeyler söylüyor, 'Vazgeçmeyeceğiz' diyorlar. Sen kimsin lan, sen kimsin."

        "İNŞALLAH ADALI BERAAT EDECEK"

        "Serdar Adalı Bey'e şike operasyonunda bu iş yıkıldı. İnşallah beraat edecek. O da bizim gibi, temiz olduğuna inanıyorum. Onun arkadaşları ve dostları onu yalnız bıraktılar. Beşiktaş, İBB maçından dolayı bu işin içinde. Beşiktaş-İBB maçında Beşiktaş yendi ve kupa şampiyonu oldu. Bu kupayı o zamanki başkanı ne yaptı? Bilmiyorum, soruyorum, ne yaptı? Bu kupa nerede, bu kupa kime iade edilecek? O zamanki başkanlarına soruyorum, şike yaptılar mı? Bir de ikide bir yazan Beşiktaşlı gazeteci var. Hiç Beşiktaş yazmazlar, sürekli ben, sürekli Fenerbahçe. Eve götürdüğünüz para haram."

        "Türk bayrağına en çok sahip çıkan biziz. Biz bunu her zaman söyledik, biz Atatürkçü'yüz. Fenerbahçe camiası Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi bir camiadır. Bunu 1990'da da söyledim. Bayrağa sahip çıkmanın yolu, Milli takımı başarılı yapmaktır."

        "ARAGONES GELİRKEN, GUIZA'YI ŞART KOŞTU"

        "'Güiza'yı alan adamın başkanlığı bırakması' lazım diyorlar, sen kimsin? Güiza'yı alırken, Aragones bunu şart koştu. O paraları nasıl verdik biliyor musunuz? Zannediyorsunuz ki, paralar kasada hop duruyor, biz de veriyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ