Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Beşiktaş Kulübü Basketbol Genel Direktörü Yiğiter Uluğ, Yiğiter Uluğ açıklamaları, Yiğiter Uluğ kimdir ? - Basketbol Haberleri

        Yeni sezon fikstürüyle ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Uluğ, değişen yabancı oyuncu kuralının ligdeki mücadeleye yansımasının nasıl olacağı, genç Türk oyuncuların durumu ve ligin genelinde takımların yaptığı yabancı oyuncu transferleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

        Her takımın değişen yabancı kuralını kendi lehine bir avantaja çevirmek isteyeceğini, kendilerinin de transfer mevsimi başladığında bunu hesap ederek yola çıktıklarını anlatan Uluğ, şu ifadeleri kullandı:

        "Altı yabancıyı doğru seçip hepsini kaynaştırabilmek, Türkiye ligine adapte edebilmek, buradaki Türk oyuncularla kimyası pozitif olan bir takım kurabilmek ve bunu da kısa sürede gerçekleştirmek kolay bir şey değil. Ama 6 yabancıyla doğacak yeni basketbol ortamının kısa sürede olumlu sonuçlar vermesini beklememek lazım. Fakat ben yine de çok sürprizlere açık bir ligin bizi beklediğini düşünüyorum. Favorisi pek olmayan maçlar yaşayacağız. Avrupa Ligi'nde her zaman Türkiye'yi temsil eden, bütçesi kuvvetli takımların da zor haftalar geçireceğini tahmin ediyorum. Değişen yabancı kuralının basketbolun zevkle ve heyecanla takip edilmesi açısından çok olumlu bir gelişme olacağını düşünüyorum."

        "TER DÖKECEKLER"

        Yabancı sayısının artmasının genç Türk oyuncuların önünü keseceği yorumlarına katılmadığını ifade eden Uluğ, "Genç oyuncuların kenarda oturmayı kabullenmek yerine, ABD'liden o formayı almak için ter dökmesi bence milli takıma daha olumlu yansıyacak" diye konuştu.

        Genç oyuncuların, ilk profesyonel kontratlarını imzaladıktan sonra yerlerini garanti görüp, rahat para kazanmanın verdiği rehavetle, kendilerinden beklenen performansa ulaşamadıklarını anlatan Uluğ, şunları kaydetti:

        "Türk oyunculara belli sayıda oynama garantisi verdiğiniz zaman, ki geçmiş yıllarda uygulanan kural bunu yapıyordu, özellikle A takıma çıktıktan sonra ve ilk profesyonel kontratın imzaladıktan sonra 20'li yaşlarının başında, oyuncuların tembelleştiğini görüyoruz. Yerlerini garanti görüyorlar. Çok fazla rekabete girecek bir ortam yok. Rahat para kazanmanın vermiş olduğu rehavetle bence olabilecekleri kadar olamıyorlardı. Yeni kuralın uygulanmasıyla beraber artık rekabet edecekler, dünya yıldızlarıyla ya da ismi bilinen kaliteli yabancı oyuncularla forma ve dakika kapmak için yarışacaklar. İnanın bunun ilk ışıklarını Bolu kampımızda gördüm. En önemli transferlerimizden bir tanesi TOFAŞ'tan aldığımız Doğan Şenli. 21-22 yaşlarında. Doğan o pozisyonda 3 ABD'liyle, çok atletik ve tecrübeli oyuncularla mücadele ediyor. Onlarla mücadele ederken altta kalmıyor, aynı şeyleri, aynı ekolü sahaya getiriyor ve koyuyor. Bu bizi çok heyecanlandırıyor. Burada Doğan'ın verdiği mücadelenin bence bütün gençlerde aynı şekilde takımlarda yansımaları olacağını düşünüyorum. Bunun da Türk basketboluna olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum."

        "YILDIZLARLA DOLU BİR LİGİMİZ OLDU"

        Değişen yabancı kuralıyla beraber takımların, doğru transferle önemli isimleri kadrolarına kattıklarını gördüğünü anlatan Beşiktaş Kulübü Basketbol Genel Direktörü, "Yıldızlarla, son derece çekici isimlerle dolu bir ligimiz oldu" değerlendirmesinde bulundu.

        Basketbolseverlere müthiş keyif veren ve heyecanlar vadeden bir sezonun başlayacağını vurgulayan Uluğ, Avrupa kupalarında mücadele edecek takımların kupalarla ülkeye dönmesi temennisinde bulunarak şöyle konuştu:

        "Avrupa'da devam etmekte olan ekonomik kriz, durgunluk, pek çok ülkenin basketbol liglerini o organizasyonlara harcanan bütçeleri etkilemiş durumda. İspanya, Yunanistan, İtalya'daki gibi geçmişte Türkiye'ye nazaran çok daha büyük bütçelerle yola çıkan kulüplerin, son bir kaç yıldır küçülmeye gittiğini ve durgunluk yaşadığını görüyoruz. Tabii ki Avrupa Ligi'nde her zaman favoriler arasında sayılan Real Madrid, Barcelona, Panathinaikos, Olympiakos bu parantezin içerisinde yer almıyor, ama Türk kulüplerinin bu sezon Avrupa'daki diğer liglerde en azından başaltı takımlar diyebileceğimiz ekiplerden çok ciddi transfer yapabilme onların oyuncularını ligimize çekebilme şansı belirdi. Bu şansı da transferde kulüp yöneticilerimizin iyi ve doğru kullandığını görüyoruz. Yıldızlarla, son derece çekici isimlerle dolu bir ligimiz oldu. ABD'de de Avrupa'da da bu yapılan transferler konuşuluyor. Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil edecek 9 takımımız var. Dokuz takımın alacağı sonuçlara bu transferlerin olumlu yansımasını diliyorum. Hem Avrupa Ligi'nde hem bizim Beşiktaş İntegral Forex olarak mücadele edeceğimiz ULEB Avrupa Kupası'nda hem de FIBA EuroChallenge Kupası'ndaki bütün temsilcilerimiz gidebildikleri en uç noktalara kadar gitsinler, mümkünse kupalarla Türkiye'ye dönelim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ