Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Anastasiya Verameyenka hamile, Anastasiya Verameyenka, Fenerbahçe - Basketbol Haberleri

        Sarı-Lacivertli kadın basketbol takımının Belarus oyuncusu Anastasiya Verameyenka’nın 2 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması ve KASKİ ile oynanan Kadınlar Ligi Play-Off yarı final ilk maçı öncesi kendi isteğiyle kadroya alınmamasıyla patlak veren kriz, dün karşılıklı anlaşma yoluyla yıldız oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi kararıyla noktalandı.

        Fenerbahçe’nin kadrosundaki en önemli isimlerden biri olmasıyla ve 2 yıldır sergilediği başarılı performansıyla dikkat çeken ancak Rusya’nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finalleri’ndeki kötü performansıyla dikkat çeken Verameyenka’nın bu düşüşünde 2 aydır hamile oluşunun da rol oynadığı ortaya çıktı. Belarus oyuncunun da dönüşte hamile olması nedeniyle oynayamayacağını bildirmesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

        KENDİSİ ‘OYNAYAMAM’ DEDİ

        KASKİ ile oynanan ilk maçta sakat olan Pondexter ile birlikte tribünde oturan yıldız forvetin sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile sonlandırılacağı duyuruldu. Sarı-Lacivertli kulüp, kadın oyuncularla yapılan tüm sözleşmelerde mevcut olan “hamilelik durumunda tek taraflı fesih” yetkisini oyuncunun da rızasıyla kullanma kararı aldı.

        Fenerbahçe Kulübü’nden dün yapılan açıklama şöyle: “2012 sezonundan itibaren formamızı giyen Kadın Basketbol Takımımız sporcularından Anastasiya Verameyenka’nın sözleşmesi, oyuncunun sağlık nedenlerinden dolayı kendi talebi üzerine karşılıklı olarak feshedilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ