Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Kadınlar EuroLeague Galatasaray Odeabank: 81- Kibirkstis Vici-Vilnius: 60, Galatasaray Odeabank Kibirkstis Vici-Vilnius maç sonucu - Basketbol Haberleri

        Kadınlar Euroleague C Grubu son maçında Galatasaray Odeabank, kendi Kibirkstis Vici-Vilnius’u 81-60 mağlup etti ve grubunu 3. sırada bitirdi.

        Galatasaray Odeabank karşılaşmaya Işıl Alben, Shavonte Zellous, Alba Torrens, Sancho Lyttle ve Kelsey Bone beşiyle başlarken her iki takım da hücumda bir problem yaşamadı ve mücadelenin ilk 5 dakikası 12-12 eşitlikle geçildi. İlk periyodun son dakikasında savunma kaynaklı sayılarla öne geçen Galatasaray Odeabank Bahar’ın da alçak post sayılarıyla ilk çeyreği 22-19 önde bitirdi.

        2. çeyreğin başında bulduğu 7-2’lik seriyle durumu 29-21 yapan Sarı kırmızılılar, Alba Torrens’in liderliği devralıp bulduğu üst üste sayılarla aradaki farkı korudu. Oyunun başında iki faul alıp kenara gelen Sancho Lyttle’ın da maça tekrar dahil olmasıyla pota altından sayılar üreten ev sahibi ekip ilk yarıyı 47-32 galip kapatarak soyunma odasına gitti.

        İkinci yarıya Mershon’un sayılarıyla 10-0’lık seri yakalayan Litvanya ekibi farkı tek hanelere indirdi ve Galatasaray Odeabank’a da 6 dakika boyunca sayı izni vermedi. Seriyi bitiren Sancho Lyttle’ın sayısının ardından savunmasını sıkılaştıran Ekrem Memnun’un öğrencileri, 10-0’a 8-0 ile cevap verdi ve 28. dakika da durum 56-42’ye geldi. Son dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi ve Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreği 61-48 önde tamamladı.

        Maçın son 10 dakikasında tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz ile skor üreten Sarı kırmızılı takım karşısında Vilnius Solopova ile durumu dengeleyeme çalışsa da başarılı olamadı. Son dakikalarda Bone’un hücum ribaundlarından sayılar çıkaran Galatasaray Odeabank maçtan 81-60 galip ayrılarak grubunu 3. sırada tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ