Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol A) Milli Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Hasan Özmeriç, Türkiye'nin bundan sonra Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda hedefini ilk 3 olarak belirlemesi gerektiğini söyledi - Basketbol Haberleri

        Avrupa Şampiyonası finallerinde, çekilecek kuralarda takım seçme lükslerinin bulunmadığını anlatan Özmeriç, ''Takım seçme lüksümüz olmadığını düşünüyorum. Biz orada Türk Milli Takımı'nı temsil ediyoruz. Türkiye ve 75 milyonu temsil ediyoruz. Türkiye'nin hedefi artık Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda ilk 3 içinde olmaktır'' dedi.

        Finallerde ellerinden gelenin en iyisin yapmak için uğraşacaklarını anlatan başarılı teknik adam, ''Gerekli çalışmayı yaptıktan sonra iyi bir atmosfer yakalayıp, başarılı olmak en büyük arzumuz. Türkiye Basketbol Ligi Avrupa'nın önemli liglerinden biri. NBA oyuncularımız var'' değerlendirmesini yaptı.

        "GENÇLEŞTİRME OPERASYONU BAŞARIYLA UYGULANDI"

        Hasan Özmeriç, Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarında federasyon ve başantrenör Bogdan Tanjevic'in uyguladığı gençleştirme operasyonunun başarıya ulaştığını kaydetti.

        Uyugulama içindeki 2-3 genç oyuncudan finallerde yararlanmaya çalışacaklarını anlatan Özmeriç, şöyle devam etti:

        ''Gençleştirme operasyonu başarıyla uygulandı. Avrupa Şampiyonası elemelerini çok başarılı bitirdiğimizi söyleyebilirim. Son maçta averajla Çekler'i geçerek ikinci bitirdik. Başarıyı şöyle görüyorum. Federasyon başkanımız Turgay Demirel ve başantrenörümüz Bogdan Tanjevic'in gençlere ne kadar önem verdiklerini ve önlerini açmak için ne kadar gayretli olduklarını görüyoruz. Kadromuzda ilk kez A milli olan 9 oyuncu vardı. Kadroda ise 15 oyuncumuz vardı. Başkan ve başantrenörün bu riski alarak çok başarılı olduklarını düşünüyorum.''

        Elemelerde çok fazla gence şans vererek, büyük bir risk aldıklarını ifade eden Özmeriç, ''Avrupa Şampiyonası finallerine ilk kez milli olan 9 oyuncuyu çağıramazsınız ama elemelerde onları çağırmak, başarılı olmak alınan riskin ne kadar pozitife döndüğünün göstergesidir. NBA oyuncularımız var. Onlar gelip oynayacaklar. Genç jenerasyonu denemek ve onlara şans vermek gerekiyordu. Onlar için önemli bir sene oldu. Türk basketbolu için de oyuncu kazanma anlamında verimli bir sene olduğunu düşünüyorum. Genç bir takımla bunu başarmak önemlidir. Antrenörün gözünde ilerleme kaydeden genç oyuncular da finallere davet edilecek'' değerlendirmesini yaptı.

        ''TANJEVIC DEĞERLİ BİR ANTRENÖR"

        Milli takım yardımcı antrenörü Hasan Özmeriç, Bogdan Tanjevic'in değerli bir antrenör olduğunu ve kendisiyle çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        Kendisiyle bu sene ilk kez çalıştığını vurgulayan Özmeriç, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Oyun stratejisini, maç stratejisini bize sorar. Toplantılarda bizden istediklerini bize aktarır. Maç öncesinde, maç esnasında fikirlerimizi sorar. Biz de onun istediği ölçüde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Milli takım gurur veren bir olay. Çalışmaktan keyif alan bir kişiyim.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ