Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Turgay Demirel: "Fenerbahçe-Galatasaray maçı tarihe kara bir leke olarak geçti" - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Basketbol Federasyonu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, geçtiğimiz yıl Galatasaray’ın, Fenerbahçe Ülker ile oynanan Play-Off serisi finali son maçına çıkmamasını eleştirdi.

        Başkanlığı 30 Mart’ta bırakacak olan Demirel, “G.Saray o maça çıksaydı şansı en az %50’ydi. Kazanabilecekleri bir maçtı ancak böyle bir karar aldılar. Bu tarihe kara bir leke olarak geçti” dedi. Bu kararı kabul etmediklerini belirten Demirel, bu konuda Avrupa’da oldukça yıprandıklarını da sözlerine ekledi. O dönemin G.Saray Başkanı olan Ünal Aysal’ın, bu kararı 5. maçın ardından aldığını vurgulayan Demirel, “Ben o sabah başkanı aradım ve zamanında G.Saray’da kaptanlık yaptım. Benim akrabam ‘Yenilmez Armada’ efsanesinin kadrosunda bulunmuş bir isim Ali Uras. ‘Böyle bir karar almanız doğru olmaz. Maça birlikte gidelim. Hakemlerin yanlış bir idaresi olmayacağını temin ettim’ dedim” ifadelerini kullanırken, güvenlik sorunu olmayacağını da Türkiye Cumhuriyeti Valisi’nin temin ettiğini söyledim.

        ERDENAY’A DESTEK

        23 yıl önce ilk başkan seçildiğinde bu kadar uzun süre görevde kalacağını düşünmediğini belirten Demirel, 2006 yılında basketbolu bırakan Harun Erdenay’ın başkan adaylığı ile olarak da şöyle konuştu: “Biz her zaman basketbolun içerisinden gelmiş kişilerin bu görevlere gelmesini istedik. Harun Erdenay da bizim dönemimizde başarılı işler yaptı. Başka adaylar da göreve talip olacaktır. Bize düşen çıkacak isimleri desteklemektir”.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ