Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman Fenerbahçe maçında takımının başında olamayacak - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Anadolu Efes maçında iki teknik faul alarak diskalifiye olan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında cezalı duruma düştüğünü söyledi.

        Özyer, Ergin Ataman'ın maç sonu basın toplantısında "Fenerbahçe Ülker derbisinde takımın başında bulunacağı" yönündeki açıklamasının yanlış anlamadan kaynaklandığını dile getirdi.

        Ataman'ın verilen ilk teknik faulün direkt kendisine değil, benche çalındığını zannettiğini ve bu nedenle ceza almayacağını düşündüğünü aktaran Özyer, "Karşılaşmanın ardından maç raporunu inceledik ve her iki teknik faulün de direkt olarak çalındığını gördük. Anadolu Efes maçında, hakemler iki teknik faulü de direkt Ergin Ataman'a vermişler. Bu nedenle Fenerbahçe Ülker maçında takım başında bulunamayacak. Ergin Ataman hocamız, bir sonraki lig maçımızda cezalı duruma düştü" ifadelerini kullandı.

        ERGİN ATAMAN'IN AÇIKLAMASI

        Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, iki teknik faul alarak kendisini oyundan diskalifiye eden hakemler hakkında fazla konuşmak istemediğini ve Avrupa'nın en iyi başantrenörü ile takımına sahip Anadolu Efes'e karşı son saniyeye kadar mücadele ettiklerini belirtti.

        Ataman, iki takımı da oynadıkları basketboldan dolayı kutlayarak, şunları söyledi:

        "Manşetler hazır. Galatasaray takımının yapmış olduğu mücadeleyi, oynamış olduğu basketbolu, Avrupa'nın en iyi koçuna ve takımına karşı son saniyeye kadar direnişi, manşetlere taşınmaz, 'Ergin Ataman atıldı' manşet yapılır. Taraftarımız merak etmesin. Kurallar gereği, iki teknik faulle atıldığım için haftaya Fenerbahçe Ülker maçında takımın başında olacağım. Erceg ribaundu aldıktan sonra üst üste üç kez sert faul yapıldı. Buna sinirlenip hafif dirsek çıkartınca da teknik faul aldı. Buna sinirlenip itiraz ettiğim için ikinci teknik faulü alıp, kurallar gereği diskalifiye edildim. Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu sezonun göze hoş gelen en iyi basketbolunu oynayan Anadolu Efes'i tebrik ediyorum ve hakemler hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum."

        BASIN TOPLANTISINA KATILIM BELİRSİZLİĞİ

        Ergin Ataman'ın iki teknik faulle diskalifiye edilmesi nedeniyle tecrübeli başantrenörün basın toplantısına katılıp katılmayacağıyla ilgili belirsizlik yaşandı. Türkiye Basketbol Federasyonu görevlisinin federasyondan konuyla ilgili bilgi alması üzerine, Ergin Ataman'ın basın toplantısına katılmasında bir engel bulunmadığı Galatasaray Liv Hospital yetkililerine bildirildi. Bunun üzerine Ataman, basın toplantısına katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ