Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Spor şiddet, kadın taraftara saldırı, Fenerbahçe Trabzonspor maçında kadın taraftara saldırdılar - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Türkiye Basketbol Ligi’nin 3. haftasında olaylı geçen maçta Fenerbahçe Ülker, Trabzonspor Medical Park’ı deplasmanda 87-75 yendi. Mücadelede zaman zaman gerilim dolu anlar yaşandı. Tribünde kolunda Sarı-Lacivertli bileklik olan F.Bahçeli kadın taraftara, Bordo-Mavili bir taraftar saldırdı. Polis araya girerek olayları yatıştırdı. Karşılaşmanın 8’inci dakikasında ise tribünlerden atlayarak sahaya giren ve Fenerbahçe yedek kulübesine doğru hareket yapan bir kişi, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek salon dışına çıkarıldı.

        BEŞİKTAŞLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

        Karşılaşmanın ilk periyodunun bitmesine 2 dakika kala Fenerbahçe Ülker yedek kulübesinin önüne kadar ağzında sigarayla koşup el hareketi yapan U.B., özel güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek salon dışına çıkarıldı, daha sonra da Jandarma'ya teslim edildi. Jandarmadaki ifadesinde Sivaslı olduğunu, Trabzon'da oturduğunu belirten U.B., "Beşiktaş'ı tutuyorum. Ancak şike sürecinde Trabzonspor'a haksızlık yapıldığını düşündüğüm için bu eylemi gerçekleştirdim" iddiasında bulundu.

        6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca hakkında işlem yapılan U.B., daha sonra serbest bırakıldı. U.B.'un dosyasının İl Spor Güvenlik Kurulu'na gönderildiği, ilk toplantıda 1 yıl süreyle spor sahalarına girmekten men cezası alabileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ