Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de Aykut Kocaman depremi yaşanıyor - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR ÖZEL HABER / Ferudun NİĞDELİOĞLU

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman görevinden istifa etti.

        Fenerbahçe Kulübü de saat 17.10'de Kocaman'ın istifa kararını kabul etti.

        Salı akşamı yapılan yönetim kurulu toplantısı öncesinde Aykut Kocaman; Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya geldi. Kocaman ve Yıldırım arasında nedeni bilinmeyen bir gerginlik yaşandığı ve Kocaman'ın "Artık yoruldum, bırakıyorum" dediği öğrenildi.

        Şampiyonlar Ligi finalini izlemeye Londra'ya giden Aykut Kocaman'ın burada Aziz Yıldırım ile arası bozuk olan kardeşi Ali Yıldırım ile buluşmasının Başkan'ı sinirlendirdiği ve tranferlerde fikir birliği bulunamaması sebebiyle Aykut Kocaman'ın görevi bıraktığı öğrenildi.

        Öte yandan Aykut Kocaman gibi görevini bırakan yönetici Ali Yıldırım'ın istifası da kabul edildi. Yıldırım'ın yerine yedek üyelerden biri geldi.

        "SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİZ"

        Aykut Kocaman'ın istifasının kabul edilmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

        "Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman'ın kulübümüze ilettiği istifa dilekçesi yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir. Sayın Hocamıza, kulübümüze kazandırdığı değerler ve başarılar için sonsuz teşekkür ederiz."

        "SON DERECE BAŞARILIYDI"

        Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı "Son derece başarılıydı. Kendisine teşekkür ederiz. Ayrılığında yönetim kurulunun ve başkanımızın en ufak bir baskısı olmamıştır. Kendi arzusu doğrultusunda kardeşimiz istifa etmiştir. Son derece iyi hizmetler yapmıştır ve başarılı işlere imza atmıştır. Kendisine başarılar dileriz. Yeni teknik direktör arayışlarına geçeceğiz. 1 hafta-10 gün içinde yeni teknik direktör belli olacaktır. Yeni teknik direktörün, yerli veya yabancı olması konusunda bir kararımız yok. Yeni sezon açılışında tam kadro olacağız. Transferler yeni sezon çalışmalarına yetişecek" diye konuştu.

        KAP'A BİLDİRİLDİ

        Fenerbahçe Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Sayın Aykut Kocaman istifasını yazılı olarak bildirmiş ve yönetim kurulu tarafından istifası kabul edilmiştir" denildi.

        TOPLANTI SONA ERDİ

        Fenerbahçe Yönetim Kurulu, yönetici Ali Yıldırım ile teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasının ardından değerlendirme toplantısı yaptı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında başkan Aziz Yıldırım yönetiminde yaklaşık 6 saat süren toplantı sonucunda Ali Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın istifaları kabul edildi. Toplantıda yönetim kurulunun yeni teknik direktör arayışı için çalışmalara başlama kararı aldığı öğrenildi. Toplantının ardından yöneticiler basın mensuplarına açıklamada bulunmayarak kulüp binasından ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ