Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası, ABD, Çin, ABD Çin, ABD Voleybol Milli Takımı - Voleybol Haberleri

        Şampiyonada 3. tur ve yarı final maçlarına evsahipliği yapan Milano kentindeki Mediolanum Forum'da, ilk olarak İtalya ve Brezilya arasında üçüncülük maçı oynandı, ardından da Çin ile ABD final mücadelesi verdi.

        Çekişmeli geçen final mücadelesinde, Çin maça iyi başlasa da ABD ilk seti 27-25, ikinci seti de 25-20 aldı. Üçüncü seti 25-16 önde tamamlayan Çin, maça tutundu.

        Çin, son bölümüne önde girdiği dördüncü sette üstünlüğünü koruyamadı. Seri yakalayan ABD, büyük çekişmeye sahne olan seti 26-24, maçı da 3-1 kazanarak dünya şampiyonluğuna uzandı.

        2002 yılında Almanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda final oynayan ve İtalya'ya kaybeden ABD, tarihinde ilk kez bu başarıya erişti.

        BREZİLYA ÜÇÜNCÜ OLDU

        Şampiyonanın 22. ve son gününde final mücadelesi öncesi oynanan üçüncülük maçında ise gülen taraf Brezilya oldu.

        Son iki olimpiyat şampiyonu, turnuvanın ev sahibi İtalya'yı, 125 dakika süren 5 setlik mücadele sonunda yenebildi.

        İlk seti 25-15, ikinci seti 25-13 alan "Sambacılar", üçüncü ve dördüncü seti rakibine 25-22'lik skorlarla kaybetti ve maç final setine taşındı.

        Final setinde rakibine 15-7'lik üstünlük kuran Brezilya, turnuvayı 3. sırada tamamlayarak broz madalyaya uzandı, İtalya ise dördüncülükle yetindi.

        Dünya Şampiyonası'na 2. turda veda eden Türkiye ise turnuvayı 9. sırada bitirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ