Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Diğer Filenin Sultanları, Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası, Voleybol Türkiye Milli Takımı, - Voleybol Haberleri

        İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIVB 2014 Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası bugün oynanacak maçlarla başlıyor.

        B Grubu’nda yer alan Filenin Sultanları, Trieste’deki ilk maçında grubun favori takımlarından Sırbistan ile TSİ 18.00’de karşı karşıya gelecek. Milli Takımımız’ın grubunda 11:30’da Kanada-Kamerun ile, 21:00’de de Brezilya Bulgaristan ile oynayacak.

        Milli Takım Başantrenörü Massimo Barbolini asıl hedefin Milano’daki finale kadar yürümek olduğunu söyledi. İtalyan hoca, “Öncelikle gruptaki maçlarımızda mümkün olduğu kadar çok puan toplamalıyız” dedi.

        FORMAT DEĞİŞTİ

        24 takımın 5 kentteki gruplarda mücadele edeceği şampiyona, 12 Ekim’de sona erecek. 103 maçın oynanacağı turnuva yeni bir formatla yapılacak. İlk turda altı grupta ilk dörde giren ülkeler, ikinci tura çıkacak. 16 ekibin E ve F olarak iki gruba ayrılacağı ikinci tur aşamasında, aynı gruptan gelen ekipler birbirleriyle karşılaşmayacak. 1 Ekim’de başlayacak ikinci turda çapraz eşleşmeler A, D ve B, C grupları arasında gerçekleşecek. Bu turda ilk üç sırada yer alacak takımlar, yoluna üçüncü turda devam edecek. G ve H gruplarında 6 takım arasında geçecek ve 8-10 Ekim’de Milano’daki üçüncü tur müsabakalarının ardından ilk iki sırada yer alan ekipler yarı finale yükselecek. Milano’da tek maç üzerinden 11-12 Ekim’de yapılacak yarı final ve final karşılaşmalarının ardından şampiyon belli olacak.

        ÜÇÜNCÜ KEZ KATILIYORUZ

        Tarihinde 3. kez Dünya Şampiyonası’na katılacak olan A Milli Takım, 2006 yılında Japonya’daki organizasyonda 10. sırayı elde etmişti. 2010’da yine Japonya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda yükselen performansıyla dikkat çeken Ay-Yıldızlı ekip, şampiyonayı 6. sırada tamamlamıştı.

        MİLLİ TAKIM KADROSU

        Asuman Karakoyun, Bahar Toksoy Guidetti, Ceylan Arısan, Gizem Karadayı, Gözde Sonsırma, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Kübra Akman, Meliha İsmailoğlu, Naz Aydemir Akyol, Neriman Özsoy, Özgenur Yurtdagülen, Polen Uslupehlivan, Seda Aslanyürek, Merve Dalbeler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ