Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, üçüncü maçında Rusya'ya 3-2 yenildi - Voleybol Haberleri

        Voleybolda Dünya Grand Prix'si finallerinde Filenin Sultanları, Rusya'ya 3-2 yenilerek 3. maçında 2. mağlubiyetini aldı. Hakemlerin skandal kararları maça damgasını vurdu!

        Milliler zorlu Dünya Grand Prix'si finallerinde çıktığı 3. maçı 2-0'dan 2-2'ye getirmesine rağmen, tie break setini alamadı ve rakibine 3-2 yenildi. Maçın hakemleri kritik anlarda verdikleri yanlış kararlardan, kamera görüntülerinde hatanın net biçimde görünmesine rağmen geri adım atmayarak büyük tepki topladı.

        TIE BREAK SETİNDE NELER YAŞANDI?

        Sultanlar son sete çok iyi başladı. Ancak Ruslar seti 6-2'den 8-8'e getirmeyi başardı. Çekişmeli geçen sette Ruslar 12-10 öndeyken çok tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

        Gözde'nin hücumunda hakem, çizgiye basıldığı gerekçesiyle hata verdi ve Millilerden itiraz geldi. Hakem önce kararını değiştirmek istemedi, ardından değiştirdi. Bu kez Ruslar itiraz etti, pozisyon izlendiğinde bilgisayar önce "hata yok" dedi. Ancak tartışmalar sürdü ve bilgisayar bir süre sonra ilginç bir şekilde bu kez Gözde'nin çizgiye bastığını açıkladı. Ve yaklaşık 5 dakika duran oyun Ruslar'ın 13-10 üstünlüğüyle yeniden başladı.

        Milliler moral bozukluğuna rağmen 13-12'ye getirdiği sette Ruslar'ın ard arda 2 sayısına engel olamadı ve 30 dakika süren tie break'i 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

        A Milli Kadın Voleybol Takımı, finallerdeki 4. maçında yarın TSİ 06.30'da Çin ile karşılaşacak.

        TÜRKİYE: 2 - RUSYA: 3

        SALON: Ariake Collesium

        HAKEMLER: El Kheshen Waleed (Mısır), Akihiko Tano (Japonya)

        TÜRKİYE: Bahar Toksoy, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman, Naz Aydemir, Gözde Sonsırma (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Asuman Karakoyun, Seda Tokatlıoğlu, Büşra Cansu)

        RUSYA: Podskalnaya, Startseva, Kosheleva, Fetisova, Malykh, Shcherban (Kryuchkova, Pasynkova, Goncharova, Kosianenko, Malova, Bavykina, Zaryazhko)

        SETLER: 22-25, 24-26, 25-13, 27-25, 12-15

        SÜRE: 153 dakika (31, 32, 24, 36, 30)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ