Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Diğer a milli kadın basketbol takımı şampiyon, a milli kadın basketbol takımı avrupa şampiyonu, a milli kadın basketbol takımı cev avrupa ligi şampiyon - Voleybol Haberleri

        A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi finali rövanşında Almanya'yı 25-19, 25-23, 20-25 ve 25-20'lik setlerle 3-1 mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

        Almanya'nın Rüsselsheim kentinde bulunan Gross Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya ay-yıldızlılar hızlı başladı. Etkili hücumlar sayı üreten Milliler, ilk seti 25-19 bitirdi ve 1-0 öne geçti.

        Almanya ikinci sete daha iyi başladı. Milli Takım ikinci teknik molaya 4 sayı geride girdi. Mola sonrasında 6-1'lik bir seri yakalayan ay-yıldızlılar, 18-17 öne geçti. Seyirci desteğini de arkasına alan Filenin Sultanları, 25-23'le durumu 2-0'a getirdi.

        Üçüncü setin başında 4-2 geri düşen Milliler, ardından peş peşe üç sayı alarak 5-4 öne geçti. İlk teknik molada 8-7 ile önde olan Milli Takım, ikinci teknik molaya ise 16-14 geride girdi. Ardından kontrolü eline geçiren Almanya, seti 25-20 kazanarak durumu 2-1 yaptı. Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü setin ilk teknik molasına 8-7 önde giren taraf Filenin Sultanları oldu.

        Etkili hücumlarla setin orta bölümünde farkı açan Milliler, ikinci teknik molasına 16-12 önde girdiği seti 25-20, maçı da 3-1 galip tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı.

        Finalin Bursa'da oynanan ilk maçını da 3-1 kazanan Filenin Sultanları, böylece 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez altın madalyanın sahibi oldu.

        KUTLAMA MESAJLARI

        CEMİL ÇİÇEK

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil'e kutlama telgrafı gönderdi.

        TBMM İletişim Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Çiçek'in, Mutlugil'e gönderdiği kutlama telgrafında, voleybolcuları ve teknik heyeti kutlayarak, bu başarının uzun bir çalışma ve emeğin karşılığı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

        AKİF ÇAĞATAY KILIÇ

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tebrik mesajı yayımladı.

        Bakan Kılıç, mesajında şunları kaydetti:

        "A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, CEV Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşması, ülkemizin sporu adına büyük bir mutluluk ve onur kaynağı oldu, 77 milyonun göğsünü kabarttı. Şampiyonluğa uzanan bu yolda, sonuna kadar mücadele eden sporcularımızı tüm kalbimle tebrik ederim. Ayrıca, başta teknik ve idari kadro olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkese milletimiz adına da teşekkür ederim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ