Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Eczacıbaşı VitrA Giovanni Caprara transfer Jordan Larson, Bethania de la Cruz, Christiane Fürst, Nilay Özdemir - Voleybol Haberleri

        İtalyan antrenör Giovanni Caprara ile anlaşan turuncu-beyazlılar, ABD'li smaçör Jordan Larson, Dominik Cumhuriyeti'nden smaçör Bethania de la Cruz, Alman orta oyuncu Christiane Fürst ve pasör Nilay Özdemir'i transfer etti.

        Eczacıbaşı Kulübü'nden yapılan açıklamada, Esra Gümüş, Neslihan Demir, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Maja Poljak, Büşra Cansu, Asuman Karakoyun, Şeyma Ercan, Gözde Yılmaz'ın da takımda kaldıkları bildirildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Giovanni Caprara, Türkiye ve Avrupa liglerinde final oynayacak bir takım oluşturduklarını belirterek, "Uzun yıllardır çok iyi bildiğim, köklü ve istikrarlı bir kulüp olan Eczacıbaşı'nda çalışacak olmaktan çok mutluyum. Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek bir takım olduğumuza inanıyorum" dedi.

        Antrenör Caprara ve yeni transferlerin kariyer bilgileri şöyle:

        Giovanni Caprara: İtalya Ligi'nde Volley Bergamo, Calabria, Perugia, Novara, Villa Cortese ve Piacenza gibi önemli takımlara antrenörlük yaptı. Rusya ve Yunanistan Milli Takımları'nda görev yapan Caprara, İtalya Ligi'nde çalıştırdığı takımlarla dört kez İtalya şampiyonu olurken, üç kez İtalya Kupası'nı, beş kez İtalya Süper Kupası'nı, iki kez Şampiyon Kulüpler Kupası'nı, bir kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu, bir kez de CEV Kupası'nı kazandı. Rus Milli Takımı ile 2008'de Pekin Olimpiyatları'nda altıncı, 2006'da Dünya Şampiyonu, 2005 ve 2007'de Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

        Jordan Quinn Larson Burbach: ABD Milli Takımı ile 2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalyanın sahibi olan Larson, 2010 ve 2011'de Dünya Grand Prix'te birincilik, 2011 Dünya Kupası'nda ikincilik elde etti. Larson, Dinamo Kazan ile Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2012'de üçüncülük, 2014'te şampiyonluk yaşadı. Her iki şampiyonada da en iyiler arasında yer alan Larson, geçen günlerde İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da kupanın sahibi oldu.

        Bethania de la Cruz: Dominik Cumhuriyeti Milli Takımı ile Pan-Amerika Kupası'nda bir birincilik, üç ikincilik, iki üçüncülük, NORCECA Şampiyonası'nda bir birincilik, iki ikincilik, iki üçüncülük elde etti. Bethenia de la Cruz, ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nin dışında Porto Riko, Japonya ve Güney Kore'de oynadığı kulüp takımlarında birçok şampiyonluk yaşadı. 2009'da Pan-Amerikan Kupası'nda, 2011'de Porto Riko liginde ve NORCECA Şampiyonası ile 2012 NORCECA Olimpiyat Elemeleri'nde "En Değerli Oyuncu" ödüllerini elde eden Bethania de la Cruz, 2007 ve 2008'de ülkesinde yılın voleybolcusu seçildi.

        Christiane Fürst: Alman Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda 2003'te bronz, 2011 ve 2013'te gümüş, 2009 Grand Prix'te bronz madalya kazandı. Fürst, kadrosunda yer aldığı kulüp takımları Dresdner, Scavolini Pesaro, Foppapedretti Bergamo, Fenerbahçe ve Vakıfbank ile iki kez Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, iki kez Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nun yanı sıra, İtalya ve Türkiye liglerinde şampiyonluklar yaşadı.

        Nilay Özdemir: Karşıyaka, Emlak TOKİ, Türk Telekom, Beşiktaş, Vakıfbank ve Fenerbahçe takımlarında oynayan Özdemir, 2011'de Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu yaşadı ve milli takımla 2012 Dünya Grand Prix'sinde üçüncülük elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ