Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Fenerbahçe Galatasaray Daikin, Fenerbahçe ile Galatasaray Daikin olaylar - Voleybol Haberleri

        Galatasaray Daikin: 0 - Fenerbahçe: 3

        Salon: Atatürk Voleybol

        Hakemler: Cihat Fırıncıoğlu, Ozan Sarıkaya

        Galatasaray Daikin: Rabadzhieva, Aslı, Lo Bianco, Neriman, Ergül, Montano, (Nihan, Gamze, Nursevil, Ezgi, Bihter)

        Fenerbahçe: Eda, Elif, Garay, Bauer, Seda, Yeong, (Merve, Derya, Gökçen)

        Setler: 12-25, 16-25, 22-25

        Süre: 75 dakika (23, 25, 27)

        Voleybolda Teledünya Kadınlar Süper Kupa Dörtlü Final maçında Fenerbahçe, Galatasaray Daikin'i 3-0 mağlup etti.

        Maç, tribünlerden atılan yabancı cismin Galatasaray Daikin'li Nihan Güneyligil'in yüzüne isabet etmesi nedeniyle bir süre geç başladı. Müsabaka sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle zaman zaman dururken, maç sırasında Galatasaray seyircisini salondan çıkarıldı.

        Final müsabakalarında Fenerbahçe 2. galibiyetini, Galatasaray Daikin ise ikinci mağlubiyetini aldı.

        OLAYLAR MAÇI GECİKTİRDİ

        Fenerbahçe ile Galatasaray Daikin arasındaki Teledünya Bayanlar Süper Kupa Dörtlü Final ikinci maçı, çıkan olaylar nedeniyle geç başladı.

        İzmir Atatürk Spor Salonu'nda oynanan mücadele, sarı kırmızılı taraftarların bulunduğu bölümden atılan ses bombası ve sarı lacivertli tribünden atılan torpil nedeniyle geç başladı. Ses bombasından Galatasaray Daikin liberosu Nihan Yeldan Güneyligil olumsuz etkilendi ve doktorlar hemen müdahale etti. Maç 20 dakikalık gecikmenin ardından başladı.

        Fenerbahçe ilk seti 25-12 ve 25-16 almasının ardından, Galatasaray taraftarlarının olduğu bölümden yanıcı maddeler ve meşaleler atılmaya başladı. Maddeler oyun alanına gelmeye başlayınca hakemler maçı durdu. Cisimlerin bazıları salonun parkesine zarar verdi. Galatasaraylı bazı taraftarlar, tribünden atılan maddeleri engellemek için girişimlerde bulundu. Oyuncular soyunma odasına gitti.

        Şu anda hakemler ve ilgili birimler, maç ile alakalı güvenlik toplantısı devam ediyor.. Toplantının ardından maçın devam edip etmeyeceği, seyircinin dışarı alınıp alınmayacağına karar verilecek.

        Güvenlik toplantısında alınan ilk kararın, maddelerin atıldığı bölümün boşaltılacağı şeklinde olduğu ifade edildi. O bölüm boşaltıldıktan sonra hakemler durumu kontrol edecek ve eğer güvenlik yeterli bulunursa maç devam edecek.

        Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Akif Üstündağ, yaptığı açıklamada; "Kameralarla olay çıkaran grupları tespit ettik. Olaya sebebiyet veren taraftarlar dışarı alındıktan sonra, emniyet bize rapor verecek ve maç tekrar başlayacak" açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ